Σχόλια από εφημερίδες

Οι ασθενείς έχουν μεγάλη δύναμη

Ε-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Σημαντική είναι η δύναμη που διαθέτουν οι ασθενείς στη διαμόρφωση του συστήματος υγείας, καθώς είναι αυτοί που απολαμβάνουν και αξιολογούν πρώτοι τις υπηρεσίες υγείας», τόνισε η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, με θέμα: «Patients in Power: Διεκδικώντας ένα καλύτερο σύστημα Υγείας». Κατά την ομιλία της, η Υφυπουργός επεσήμανε πως πυρήνας των πολιτικών του Υπουργείου Υγείας οφείλει να είναι –και είναι- ο άνθρωπος και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξία και στην ανθρώπινη ζωή.

Η Υφυπουργός σημείωσε πως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, το δημόσιο σύστημα υγείας καλείται να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών, καθολικά και χωρίς ανισότητες, αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους που διαθέτει, καθώς οι ανάγκες είναι πολλές και πολυσύνθετες.

Αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στη σύσταση του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ), μέσω του οποίου παρέχονται υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των προληπτικών εξετάσεων, σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, ασφαλιστική του κατάσταση. Μάλιστα από τον περασμένο Ιούνιο οι ανασφάλιστοι δικαιούνται και δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ακόμα, επεσήμανε πως με τον πρόσφατο νόμο (4270/2014) παρέχεται φαρμακευτική περίθαλψη, σε ασφαλισμένους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...