Σχόλια από εφημερίδες

Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών έκανε η υφυπουργός Υγείας

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, χθες, στο Νομό Ηλείας, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή του Νομού, Γιώργου Κοντογιάννη, και του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, επισκέφτηκε το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕ.ΠΕ.Π.) Λεχαινών προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες περίθαλψης των ασθενών και τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν στο Κέντρο αυτό, σε προσωπικό και σε εξοπλισμό.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη υπό την Υφυπουργό, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοίκησης, του προσωπικού του Κέντρου, των βουλευτών του Νομού, Γιώργου Κοντογιάννη, Διονυσίας Αυγερινοπούλου, Ανδρέα Μαρίνου και Έφης Σαλτάρη, του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, για θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις συνθήκες διαβίωση των περιθαλπομένων στο Κέντρο αυτό.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός, παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας με θέμα την ''ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών'' κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παρέχει εθελοντικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα τις υπηρεσίες του τόσο στο ΚΕ.ΠΕ.Π. όσο και στο Γ.Ν. Αμαλιάδας και στα τοπικά Κέντρα Υγείας στις ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε αυτά και μέχρι την πρόσληψη μονίμου προσωπικού.

Κατά τον χαιρετισμό της, η Κατερίνα Παπακώστα, συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Τσαούση, για την πρωτοβουλία τους να καλύψουν με το δυναμικό του συλλόγου τους τις ελλείψεις σε ιατρούς στις παραπάνω δομές και, για μια ακόμα φορά, έκανε λόγο για την αξία της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, ειδικά όταν οι δύσκολοι καιροί το απαιτούν.

Όσον αφορά στο ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών, η Υφυπουργός, υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η ίδια και το Υπουργείο Υγείας, παρότι η λειτουργία του Κέντρου εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας. Η Κατερίνα Παπακώστα, συναισθανόμενη τον προβληματισμό και την αγωνία των οικογενειών των νοσηλευομένων στο ΚΕ.ΠΕ.Π, συναντήθηκε προ καιρού με τον Υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, και επικοινώνησε, ήδη από το καλοκαίρι, με τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, Έφη Μπέκου, εκφράζοντάς τους την ανησυχία της για την υφιστάμενη κατάσταση στο Κέντρο Περίθαλψης και ζητώντας τους την επίλυση των προβλημάτων του, προτείνοντας, μάλιστα, την ένταξή του κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας.

Κλείνοντας την ομιλία της, η Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε πως πυρήνας των πολιτικών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και γνώμονας δικός της στον τρόπο που πολιτεύεται όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο άνθρωπος και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξία και στην ανθρώπινη ζωή και δεσμεύτηκε, για μία ακόμα φορά, ότι το Υπουργείο Υγείας θα συνδράμει το Υπουργείο Εργασίας σε όποιον τομέα του ζητηθεί, διά των αρμοδίων Υγειονομικών Περιφερειών του και των όμορων Νοσοκομείων, όπως ακριβώς κάνει μέχρι σήμερα για τις ανάγκες αυτών των Κέντρων, όποτε του ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού στο Νομό Ηλείας, συγκινητική ήταν η στήριξη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού, ο οποίος βρέθηκε κοντά της και την ακολούθησε στο πρόγραμμα των επισκέψεών της.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...