Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ

Η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος με βάση τα σημερινά δεδομένα;

    Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει πώς θα κυβερνηθεί και με ποιούς στις εκλογές. Επομένως θα κρίνει , νομίζω, ότι την επόμενη μέρα πρέπει να έχει κυβέρνηση με εθνική στρατηγική, με στόχους και χρονοδιάγραμμα. Η αυτοδυναμία είναι προυπόθεση, για να εφαρμοστεί ολοκληρωμένα το πρόγραμμα,  για το οποίο δεσμευτήκαμε δημόσια.

 Πιστεύετε ότι με μια άλλη πολιτική μπορούν να αποφευχθούν οι δύσκολες αποφάσεις μετά τις εκλογές, ή έστω να περιοριστούν;

    Εμείς έχουμε πει συγκεκριμένα με ποιές πολιτικές θα κυβερνήσουμε. Ότι η επόμενη μέρα θα έχει να λύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια,  είναι βέβαιο. Όμως επειδή οι άξονες της πολιτικής μας είναι σαφείς, πιστεύω ότι θα είναι ο μπούσουλας και για τα δύσκολα προβλήματα και για τα θέματα ρουτίνας. Το μόνο σίγουρο είναι πως προς το καλύτερο θα πορευτούμε, εφόσον οι δικαιολογημένα οργισμένοι πολίτες εκλέξουν τους ηγέτες τους, επενδύοντας στη φωνή της λογικής.

    Πού θα δώσετε έμφαση τις πρώτες 100 μέρες; Ποια θα είναι η βασική στόχευση της    κυβέρνησης της ΝΔ;

 Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι τέσσερα σημαντικά νομοθετήματα:

1ον  To νομοθέτημα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κλπ.

      2ον  Ένα φορολογικό νομοσχέδιο για να αποκτήσουμε πια απλό, δίκαιο και      σταθερό φορολογικό σύστημα.

      3ον    Το νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης που παραμένει τεράστια.

      4ον     Ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς.

     Οι απαντήσεις της ΝΔ για την οικονομία, είναι αρκετές για να αλλάξουν την    πραγματικότητα;

 Η πολιτική από τη φύση της υπάρχει για να λύνει τα προβλήματα. Εκτιμούμε ότι οι πολιτικές μας ‘ κλειδώνουν’ πάνω στην πραγματικότητα κ είναι απολύτως ρεαλιστικές. Αφορούν στην ανάγκη για ανάπτυξη και δημιουργία πλούτου και νέων θέσεων εργασίας, στην προστασία του εισοδήματος της μεσαίας τάξης και των μισθωτών και των συνταξιούχων. Αφορούν στην αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου, που με την ανάδειξη του θα προσθέσει προστιθέμενη αξία στη χώρα. Με λίγα λόγια είναι ό,τι χρειαζόμαστε, για να ξαναβγούμε δυναμικά μπροστά.

 Την επιφυλακτικότητα του κόσμου απέναντι στα κόμματα εξουσίας, πώς την ερμηνεύετε;

 Είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Η γενιά του Πολυτεχνείου, που κυριάρχησε όλα αυτά τα χρόνια στα πολιτικά πράγματα, οφείλει να απολογηθεί για τον εκφυλισμό αξιών, εννοιών και θεσμών την περίοδο της διακυβέρνησής της. Εμείς οι νεότερες γενιές πολιτικών έχουμε καθήκον τις καλές πρακτικές να τις συνεχίσουμε και να αποφύγουμε όπως ‘ο διάβολος το λιβάνι’ τις πρακτικές εκείνες που οδήγησαν στην επιφυλακτικότητα της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...