Συνεντεύξεις

Alpha 98.9: Για όλους και για όλα μίλησε η υφ. Υγείας Κατερίνα Παπακώστα

Στα ερτζιανά του Alpha 98.9 και στην εκπομπή «Αντιθέσεις», με τον Δήμο Βερύκιο και τον Πέτρο Κουσουλό, φιλοξενήθηκε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

Αρχικά, σε ερώτηση του Δήμου Βερύκιου για το αν οι πάσχοντες με προβλήματα αναπηρίας θα έχουν στο μέλλον μια καλύτερη μεταχείριση, μετά και το περιστατικό στα Χανιά, απάντησε ότι, «Αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα μας δεν έχει καμία σημασία. Πριν 21 μέρες είχα αποστείλει επιστολή στη ΔΕΗ για να επισημάνω ότι παρά τις απεργίες, δεν πρέπει να γίνει διακοπή ρεύματος σε ανθρώπους που υποστηρίζονται από μηχανήματα τα οποία ηλεκτροδοτούνται».

Στη συνέχεια, κατακεραύνωσε τη διοίκηση της ΔΕΗ τονίζοντας πως, «Είναι απαράδεκτο για τον οποιοδήποτε λόγω να διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε ανθρώπους που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης. Το θέμα θα διερευνηθεί, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και αυτό δείχνει τον τρόπο που σκέφτεται το σύστημα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Το ίδιο συνέβει και με το περιστατικό στην παραλία της Νέας Μάκρης με τη ράμπα».

«Σήμερα ετοιμάζουμε με τους συνεργάτες μου μία νέα ενέργεια ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που να απευθύνονται όταν έχουν τέτοια προβλήματα ώστε να μην χαθούν και άλλες ζωές. Αυτό το κάνω επειδή είμαι πολίτης και ως πολιτικός σε ένα ευαίσθητο υπουργείο είναι καθήκον μου να λύνονται οριστικά τέτοιου είδους περιστατικά», τόνισε.

Ακόμα, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Κουσουλού για το θέμα που συζητήθηκε σχετικά με τα παιχνίδια που προέρχονται από το εξωτερικό ανέφερε ότι, «Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και θέλω με τη σειρά μου να πω πως χαίρομαι που μιλάμε για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των παιδιών μας. Στην πρώτη ημερίδα που διοργανώσαμε αναφερθήκαμε στη χάρτα δικαιωμάτων του παιδιού. Είναι προτεραιότητα τα παιδιά να απολαμβάνουν παντού την υγεία και την ασφάλεια τους.»

Καταληκτικά, τόνισε με τη σειρά της πως, » Υπάρχουν ακριβείς οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς για το πώς να επιλέγουν τα παιχνίδια. Αν μια οικογένεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα είναι καλύτερα να αγοράσει ένα παιχνίδι για να παίζει το παιδί με ασφάλεια, παρά πολλά. Όμως όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην αξιολόγηση και στην προστασία των παιδιών, τα οποία δεν μπορούν να κρίνουν αν τα παιδικά παιχνίδια  και οι τροφές είναι κατάλληλα».

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...