Συνεντεύξεις

H Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, στη Δημόσια Τηλεόραση.

Η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μίλησε, σήμερα, στη Δημόσια Τηλεόραση και στην εκπομπή ‘’Έξι-Δέκα’’, με τον Γιάννη Σκάλκο για τα θέματα του Υπουργείου Υγείας, αλλά και για την πολιτική επικαιρότητα.

Ειδικότερα, σημείωσε:

  • Για την 36χρονη στην Καλλιθέα:
  • Είναι μια τραγική ιστορία που συγκλονίζει το πανελλήνιο και δείχνει ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση όσον αφορά την κατ’ οίκον φροντίδα των ανθρώπων εκείνων που έχουν αναπηρία.
  • Για την πιστοποίηση αναπηριών από τα ΚΕΠΑ:

Έχω στείλει έγγραφο στο πλαίσιο της προστασίας των Αμέα στον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας την άμεση και χωρίς καθυστέρηση συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την αναθεώρηση του πίνακα με τις σαράντα τρεις (43) μη αναστρέψιμες αναπηρίες, καθώς οι καθυστερήσεις, θέτουν σε διακινδύνευση την υγεία των ατόμων με αναπηρία και ιδίως αυτών με βαριές αναπηρίες.

  • Για τις περιοδείες που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα:

Έχω την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά πώς έχουν τα πράγματα στο δημόσιο σύστημα υγείας και να καταγράψω πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Το σύστημα πάσχει περισσότερο σε θέματα στελέχωσης, για τον λόγο αυτό, η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει προγραμματίσει -και περιμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

   Για τα νέα κριτήρια του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις και ειδικότερα για το τεστ Παπανικολάου:

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δώσει κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε ο πληθυσμός να κάνει πρόληψη και αυτό ξεκινά και από τα σχολεία. Για πρώτη φορά για παράδειγμα, με τρόπο οργανωμένο, θα υπάρξουν ομάδες πολυκλαδικές, οι οποίες θα καταγράψουν στα σχολεία, το υγειονομικό προφίλ της χώρας. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε να πηγαίνουν στα νοσοκομεία μονο τα οξέα και βαριά περιστατικά. Όσο για τις διαγνωστικές εξετάσεις, θα το εξειδικεύσουμε, ώστε να μπορεί ο πολίτης να πάρει χρηστικές οδηγίες να μην ταλαιπωρείται.

  •  Για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση:

Είχα τη χαρά να εγκαινιάσω μια καταπληκτική κλινική, μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου πραγματικά τηρείται η μεταρρύθμιση στην πράξη: μια δομή δηλαδή, η οποία υπηρετεί τον άνθρωπο αξιοπρεπώς, με όρους σύγχρονους, με όρους αποασυλοποίησης και κοινωνικής αποστιγματοποίησης.

  • Για τους ανασφάλιστους και άπορους :

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπορεί να μπει κάποιος κάτω από την ομπρέλα της φροντίδας του Υπουργείου Υγείας. Στόχος είναι να μπορέσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας και στους συμπολίτες μας αυτούς που είναι είτε άποροι, είτε ανασφάλιστοι, ώστε να διασφαλίσουμε τόσο την ατομική τους υγεία όσο και τη δημόσια υγεία.

  • Για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

Η ομιλία του Πρωθυπουργού είχε ένα ποιοτικό στοιχείο διαφορετικό σε σχέση με άλλες χρονιές. Έδειξε πλέον ότι μπορούμε πια να μιλάμε με όρους ομαλότητας, ενώ αποτυπώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός έχει την πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ξέρει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να υπόκεινται πια σε άλλες θυσίες και παράλληλα πρέπει να πάμε σε μια εξασφάλιση εισοδήματος μέσω των φοροελαφρύνσεων.

  • Για την μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης:

Η μείωση κατά 30% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης αποτελεί μια δέσμευση που ανακουφίζει σημαντικά τους πολίτες. Ξεκινάει η εφαρμογή της και θα εξετάσουμε, αν και ποιες διορθωτικές κινήσεις χρειάζονται, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου και η διατήρηση των τιμών χαμηλά. Το πιο σημαντικό με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης είναι ότι ο κόσμος άλλαξε προσανατολισμό στον τρόπο θέρμανσής του. Εφόσον η χώρα τείνει να γίνει στο επόμενο διάστημα παραγωγός χώρα σε μια σειρά φυσικών πόρων, οι πολιτικές μας πρέπει να είναι στοχευμένες προς αυτή την κατεύθυνση, να προσανατολίσουμε τους πολίτες προς τους εθνικούς μας πόρους.

  • Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Αισθάνομαι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα διότι οι Βουλευτές όλων των πτερύγων διαθέτουν το αίσθημα της υπευθυνότητας και δεν θα θέσουν σε διακινδύνευση τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας σε μια ρευστή περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Συνεπώς εκτιμώ ότι η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  • Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα:

Είναι ακόμα μια στοχευμένη πολιτική για την ενίσχυση των φτωχών συμπολιτών μας, η οποία έλειπε χρόνια από τον τόπο.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...