Συνεντεύξεις

Περιοδικό ΜΕΝ Μάρτιος 2001 west side story Εκτιμώ ότι η ΝΔ είναι η επομένη κυβέρνηση,και το λέω αυτό όχι από μιά διάθεση πολιτικού ναρκισσισμού ή για να ανεβάσουμε το ηθικό μας, αλλά διαπιστώνοντας τη ζύμωση που έχει γίνει στη βάση της κοινωνίας.

west side story

Από τη Δυτική Αθήνα στα κοινοβουλευτικά έδρανα.Μια δυναμική δικηγόρος με άνεση, στυλ και sui generis στάση ζωής.

Εκτιμώ ότι η ΝΔ είναι η επομένη κυβέρνηση,και το λέω αυτό όχι από μιά διάθεση πολιτικού ναρκισσισμού ή για να ανεβάσουμε το ηθικό μας, αλλά διαπιστώνοντας τη ζύμωση που έχει γίνει στη βάση της κοινωνίας.

Η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα ξυπνάει κάθε μέρα στις 7.30γυμνάζεται παρακολουθεί τα πρωινά δελτία και ξεκινάει το βαρύ ημερήσιο πρόγραμμα της που συνήθως περιλαμβάνει και Βουλή και γραφείο. Προσπαθεί να ξεκλέβει έστω και μία ώρα για να γευματίζει με τον σύζυγο και τα παιδιά της,ενώ παρακολουθεί καθημερινά τις βραδινές πολιτικές εκπομπές. Εύλογη, λοιπόν, η πρώτη ερώτηση.


Πώς τα προλαβαίνει όλα αυτά;
"Κ.Π."Ο άνδρας μου με υποστηρίζει πάρα πολύ και με βοηθάει πολύ στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όπως επίσης και οι γονείς μου.

Ζείτε στην Αγία Βαρβάρα, κάτι, θα μου επιτρέψετε να πω, ασυνήθιστο για βουλευτές έστω της β’ περιφέριας.

"Κ.Π'"Βεβαίως θα μπορούσα να επιλέξω κάποια άλλη περιοχή,αλλά δεν είμαι δήθεν, δεν νομίζω ότι το προφίλ η εικόνα σου φτιάχνεται ή χαλάει ανάλογα με το αυτοκίνητο που οδηγείς, το προάστιο που μένεις, ή τη φίρμα των ρούχων.
Θεωρώ επίσης ότι υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο στην περιοχή του Αιγάλαιω. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Δυτική Αθήνα υπάρχει το μεγαλύτερο ρατσιστικά ποσοστό των νέων που μπαίνουν πρώτοι στις ανώτερες και ανώτατες σχολές, όπως και των παιδιών που επιτυγχάνουν τις υψηλότερες αθλητικές επιδόσεις.

Εσείς αλήθεια τι αυτοκίνητο οδηγείτε;

Η οικογένεια μου έχει διάφορα αυτοκίνητα, αλλά εγώ οδηγώ ενα suzuki1200 κυβ.

Πού νιώθετε πιο οικεία, μπροστά στα δικαστικά έδρανα ή όταν αγόρευετε στη Βουλή;

"Κ.Π."Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, αλλά και στα δύο αισθάνομαι μέοα στα ρούχα μου.

Ποια υπόθεση που έχετε αναλάβει ως δικηγόρος θυμάστε πιο έντονα;

"Κ.Π"Συγκινήθηκα πολύ με μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, όπου ένας νέος άνθρωπος, που έμενε στο Σχιστό, με γονείς, μεροκαματιάρηδες που δεν είχαν να πληρώσουν δικηγόρο,ενώ ήταν αθώος, βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενος αδυνατώντας να αποδείξει την αθωότητά του οτο δικαστήριο. Χρησιμοποιώντας, απλές κινήσεις, κοινή λογική και βεβαίως αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίοιο,κατόρθωσα να τον απαλλάξω.


Αν στις επόμενες εκλογές νικήσει η Νέα Δημοκρατία, ποιες πιστευετε ότι θα είναι οι πιο ουσιαστικές διαφοροποιήσεις της απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

"Κ.Π"Εκτιμώ ότι η ΝΔ είναι η επόμενη κυβέρνηση, και το λέω αυτό όχι για να ανεβάσουμε το ηθικό μας, αλλά βλέπουμε τις ανάγκες της κοινωνίας. Χρειάζεται να έρθει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα δικαίωματα του πολίτη τα οποία κάθε μέρα συρρικνώνονται. Το δικαίωμα, π.χ., στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωοη.


Τι θέση θα ετιιθυμούσατε να πάρετε ή πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ;

"Κ.Π."Η πολιτική δεν είναι καλλιτεχνικός χώρος για να έχει ταμπέλες και να γίνεται καβγάς για το ποιος θα μπει πρώιος ή δεύτερος. Η πολιτική είναι προσφορά. Όταν ταχθούμεκαι θεωρηθούμε χρήσιμοι, νομίζω ότι ο πρόεδρος του κόμματος και κατ’ επέκταση πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις ώστε να επιλέξει με ακρίβεια τον τομέα που θα αποδώσει ο καθένας καλύτερα.

Πρόσφατα σας είδαμε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Κάτσε καλά». Πόσο πιστεύετε ότι βοηθούν οι κοσμικές εμφανίσεις στην πολιτική;


"Κ.Π."Εξαρτάται πόσο συχνά γίνονται και πόσο θετική ή αρνητική είναι η εικόνα που περνάει ο κάθε πολιτικός όταν συμμετέχει σε αυτές, Χρειάζεται μέτρο.

Κάτι τελευταίο -και προσωπικό:Πώς τα πάτε με το ευρώ;

¨Κ.Π."Εμείς οι Έλληνες αποδείξαμε ότι είμαστε σαν τις κατσαρίδες. Προσαρμοζόμαστε και επιβιώνουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα μου ειπιτρέψετε πάντως να υπενθυμίσω πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,ο οποίος είχε οραματιστεί την ΕΕ με την Ελλάδα συμμέτοχο,είχε λοιδόρηθεί. Πρακτικά, πάντως, πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα κέρματα. Κυκλοφορούμε με πορτοφολάκια που κουδουνιζουν στις τσέπες μας και συνήθως δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...