Συνεντεύξεις

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Φεβρουαρίου 2001 Συνέντευξη στην ΚΕΛΛΥ ΠΡΙΦΤΗ Επισημαίνει πώς η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε πρόσωπα και καταστάσεις Ηχηρό ράπισμα σε μία αδίστακτη κυβέρνηση «Ενώ θα προτιμούσα να έχω μία ικανή κυβέρνηση και να αποδεικνύω κ

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Φεβρουαρίου 2001

Επισημαίνει πώς η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε πρόσωπα και καταστάσεις

Ηχηρό ράπισμα σε μία αδίστακτη κυβέρνηση

«Ενώ θα προτιμούσα να έχω μία ικανή κυβέρνηση και να αποδεικνύω κάθε ημέρα ότι είμαι ικανότερη – ως αντιπολίτευση - να κυβερνήσω»

Συνέντευξη στην ΚΕΛΛΥ ΠΡΙΦΤΗ

Κατερίνα Παπακώστα είναι μια νέα και όμορφη γυναίκα, δραστήρια και κοινωνική, ενεργή σε πολλά και διάφορα κοινωνικά θέματα, τις οποίας οι εμφανίσεις και παρεμβάσεις δημιουργούν εντύπωση.

Αξιόλογη επαγγελματίας, που εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στις τελευταίες εκλογές της 9ης Απριλίου, ασχολείται με θέματα των υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Μετά την πρόταση μομφής, η Νέα Δημοκρατία ξιφουλκείτε τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Πού αποσκοπείτε;

Η Ν.Δ. προσπαθεί να εξαντλήσει όλα περιθώρια ώστε να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες εκείνες που παρέχει η δημοκρατική νομιμότητα της χώρας. Προτίμησε αυτή την υπεύθυνη στάση σε αντίθεση με τη συμπεριφορά των στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ,οι οποίοι, αντί να αισθάνονται ντροπή μπροστά στα όσα άνομα και ανήθικα έχει μετέλθει η κυβέρνηση τους προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, μας κατηγορούν ότι δήθεν τους σύρουμε στη Βουλή με προτάσεις μομφής οι οποίες δεν έχουν κανένα νόημα. Η Ν.Δ. επιχειρεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες να δώσει απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία για το πώς η κυβέρνηση του κύριου Σημίτη προεκλογικά στηρίχτηκε στο κράτος και εκμεταλλεύτηκε πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου να διατηρηθεί πάση θυσία στην εξουσία. Εμείς αυτό θα το καταδείξουμε και μέσω της δικαστικής οδού, ώστε να καταλάβει επιτέλους ο ελληνικός λαός ότι θα πρέπει να δώσει ένα ηχηρότατο ράπισμα σε μία κυβέρνηση η οποία δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα».

Οι αντιπαλοί σας χαρακτήρισαν πρόταση μομφής «φιάσκο» και τη νέα σας αίτηση για εξεταστική επιτροπή «νέο Ανέκδοτο».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μία ολοκληρωτική νοοτροπία, την οποία ζει ο λαός καθημερινά. Κανείς δεν διανοείται να αντιδράσει όταν νόμιμες απεργιακές κινητοποιήσεις καταστέλλονται με τα ΜΑΤ. Όταν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός συμπεριφέρονται με αλαζονεία. Τι περιμένετε; Ότι θα αποδεχόταν την πρόταση
μομφής της Ν.Δ. ευχάριστα; Φιάσκο είναι η πολιτική που ακολουθούν, μία πολιτική εκβιασμών, ρουσφετολογίας, υποσχέσεων, μία πολιτική εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας».

Υπάρχει η αντίληψη ότι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό. ..μαγειρεύονται_ ώστε να ανακοινωθούν αποφάσεις που ήδη πήραν. Τι προβλέπετε:

«Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την τόλμη ούτε τα κότσια, αλλά απλά κάνει ένα μαγείρεμα μέσα από το οποίο επιχειρεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να πείσει την πλειονότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε μία δέσμη βελτιωτικών μέτρων υπέρ των κοινωνικών τάξεων. Η Ν.Δ. έχει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις θέσεις πάνω στο Ασφαλιστικό και θα τις υποστηρίξει».

Ρεμούλα, κακοδιαχείριση και σκάνδαλα

Η κυρία Πετραλιά ζήτησε στοιχεία για υπηρεσιακούς παράγοντες
πού έχουν παραπεμφθεί ή τιμωρηθεί για χρηματισμό. Πού φτάνει ανίατο φαινόμενο;

«Αν βγούμε στον δρόμο και ρωτήσουμε έναν οποιοδήποτε πολίτη, ανεξάρτητα του τι έχει ψηφίσει, για το αν υπάρχει διαφθορά στη δημόσια διοίκηση, θα μας πει χωρίς καμία επιφύλαξη ότι όντως υπάρχει. Τώρα είναι άλλης τάξεως θέμα αν κάποιος έχει παραπεμφθεί ή δικαστεί ή έχει - έστω - υποστεί τις συνέπειες που ένας απλός πολίτης υφίσταται κάθε φορά που παραβιάζει έναν κανόνα δικαίου.
Όσο καλόπιστος και να είναι κάποιος, δεν πιστεύει τίποτα όσο υπάρχουν η ρεμούλα, η κακοδιαχείριση, τα μικρά και τα μεγάλα σκάνδαλα από κυβερνητικά στελέχη, που πλήττουν την εικόνα της Πολιτείας και της κυβέρνησης. Τι να πιστέψει ο πολίτης;»

Υπάρχουν δυσαρεστημένοι και ευχαριστημένοι από την απόφαση για αναβάθμιση των ΤΕ1; Οι διάφορες πλευρές διαφωνούν και οι αναλυτές χαρακτηρίζουν την κατάσταση «σχιζοφρενική».

«Θέλω να είμαι δίκαιη. Κάθε νέο μέτρο ασφαλώς έχει και τις αντιδράσεις αλλά και τις θετικές πλευρές. Όμως, τα θέματα παιδείας ή τα θέματα υγείας θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διαλόγου σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Είναι αδιανόητο ο κάθε υπουργός να κουβαλάει τη δική του αντίληψη για την παιδεία, να δουλεύουν όλοι σε βάρος του πολίτη και να πειραματίζονται με νέα μέτρα και να μην τους καίγεται καρφί. Η νέα καραμέλα είναι η ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Χωρίς όμως να γίνει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς φορείς;»

Το αεροδρόμιο είναι «ανέκδοτο»Αεροδρόμιο των Σπάτων. Σύχρονη οδύσσεια, το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας ή όλοι τους τρελοί εκτός από εμένα;

«Ως νέος άνθρωπος και πολιτικός, λυπάμαι που συμβαίνουν αυτά στη χώρα μας. Θα ήθελα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να παράγουν έργο και θα χαιρόμουν πάρα πολύ, γιατί το κόμμα δεν κρίνεται στη βάση του, δηλαδή ότι είναι κακό ως κυβέρνηση, άρα είναι καλή η αντιπολίτευση.

Εγώ θα προτιμούσα να έχω μία ικανή κυβέρνηση και να αποδεικνύω κάθε ημέρα ότι εγώ είμαι ικανότερη να κυβερνήσω σαν αντιπολίτευση, θεωρώ ότι το αεροδρόμιο έχει γίνει, πλέον, ανέκδοτο».

Απόρρητα προσωπικά δεδομένα.Πόσο υπέρ και πόσο κατά είστε και σε ποια σημεία - τουλάχιστον όσον αφορά λόγους Δημόσιας Ασφάλειας

«Ο κ, Δαφέρμος είναι κατά περίπτωση ευαίσθητος και είναι και ευαίσθητος ανάλογα με τα κελεύσματα που δέχεται. Απόδειξη αυτού που σας λέω είναι ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι η ιθαγένεια πρέπει να αναγράφεται στις ταυτότητες. Ο κύριος Δαφέρμος δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι δεν πρέπει να αναγράφεται και με αυτό το σκεπτικό μας αφήρεσε την αναγραφή του θρησκεύματος; θεωρώ ότι ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής με τα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Δαφέρμου, γιατί δεν είναι αξιόπιστη η πρακτική η οποία ακολουθείται και γιατί σε τίποτα δεν μας διασφάλιζει ότι το απόρρητο τηρείται ή δεν τηρείται ανάλογα μετους σκοπούς τους οποίους καθένας θέλει να εξυπηρετήσει».

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...