Συνεντεύξεις

Περιοδικό «ΕΙΝΑΙ συνέντευξη στην Παναγιώτα Σιγανού Αθήνα 17-10-2000 Θέμα : Απάντηση σε ερώτημα «Πότε κλείνετε την τηλεόραση ;»

Προς : Περιοδικό "ΕΙΝΑΙ"

της Παναγιώτας Σιγανού Αθήνα 17-10-2000

Θέμα : Απάντηση σε ερώτημα «Πότε κλείνετε την τηλεόραση ;»

Κατερίνα Παπακώστα:Η τηλεόραση τα τελευταία χρόνια με αφετηρία την ανάπτυξη των ιδιωτικών καναλιών, μπαίνει όλο και περισσότερο στα ελληνικά σπίτια αποτελώντας πηγή ενημέρωσης, πληροφόρησης,διασκέδασης, προβληματισμού και ανάλυσης.

Δυστυχώς όμως η λογική του κέρδους και το κυνήγι της ακροαματικότητας κερδίζουν έδαφος σε βάρος της αρχής της ποιότητας των προγραμμάτων. Επίσης στα ειδησεογραφικά προγράμματα, η είδηση δραματοποιείται και γίνεται τελικά θέαμα ενώ παράλληλα αυξάνονται οι προβολές εκπομπών τύπου reality show στις οποίες μετατρέπονται σε θέαμα ο ανθρώπινος πόνος και οι οικογενειακές τραγωδίες.

Προσωπικά θα έκλεινα την τηλεόραση σε εκπομπές με τα προαναφερθέντα στοιχεία όπως επίσης σε εκπομπές που δεν διασφαλίζουν την προστασία των ανηλίκων και βλάπτουν την ηθική τους ανάπτυξη όπως και σε προγράμματα με βία ή πορνογραφικές σκηνές.

Σαν Βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Αθηνών και στο λίγο προσωπικό χρόνο που διαθέτω,παρακολουθώ εκπομπές ενημέρωσης και σχετικές με την επικαιρότητα αλλά δυσφορώ και αλλάζω κανάλι, όταν δεν διασφαλίζονται συνθήκες αντικειμενικότητας και υπάρχει μονομερής και μονόπλευρη πληροφόρηση.Επίσης προτιμώ να κλείσω την τηλεόραση για ένα καλό βιβλίο, την εμπεριστατωμένη ανάλυση από κάποιο έντυπο-εφημερίδα ή στα πλαίσια κοινωνικής εκδήλωσης.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...