Συνεντεύξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Η Νέα Δημοκρατία μετά από το πρόσφατο Συνέδριο όπου έλαβε αποφάσεις για την τελική οργανοδιοικητική μορφή του κόμματος και τις πολιτικές επιλογές του αντικρίζει

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ

Καλώς ορίσατε στην Εφημερίδα μας.

Κυρία Παπακώστα.

Σκοπός του Πολιτικού μας Καθρέπτη είναι να σας γνωρίσουμε και να σας φέρουμε πιο κοντά στους Αναγνώστες της Εφημερίδας μας και Δημότες της Ν.Σμύρνης.

Μέσα από την μακροχρόνια πορεία του Κόμματος μας ποιές θα ήταν οι προτάσεις σας για την καλυτέρευση ή την αναβάθμιση του κομματικού-πολιτικού μας χώρου;

Η Νέα Δημοκρατία μετά από το πρόσφατο Συνέδριο όπου έλαβε αποφάσεις για την τελική οργανοδιοικητική μορφή του κόμματος και τις πολιτικές επιλογές του αντικρίζει το κυβερνητικό μέλλον με αισιοδοξία και πίστη ότι ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας των κορυφαίων πολιτικών της επιλογών και η έμφαση σε θέματα που αγγίζουν με ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη τις κοινωνικές ανισότητες. Κυρίαρχες πολιτικές μας επιλογές είναι η άσκηση της πολιτικής όχι στη βάση των αποκλεισμών αλλά αντίθετα στη δημιουργία ενός συγχρόνου μοντέλου διακυβέρνησης που οικοδομεί προϋποθέσεις και προσφέρει ίσες ευκαιρίες στο πολίτη με κριτήριο την δικαιοσύνη, την πρόνοια, το κράτος δικαίου.

Πιστεύω στην επικοινωνία μεταξύ της βάσης των ψηφοφόρων και οργανωμένων οπαδών της Νέας Δημοκρατίας με τα επιλεγμένα στελέχη και την ηγεσία του κόμματος.

Είναι, βέβαιο ότι μόνο με την συνεχή επικοινωνία μπορούν να αναδειχθούν τοπικά προβλήματα και τα εκλεγμένα στελέχη να μπορούν να αντιπροσωπεύουν δυναμικά και αποτελεσματικά την βάση των ψηφοφόρων αφουγκράζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Επιγραμματικά ποια είναι η θέση σας για την Φύμωση των Μέσων Ενημέρωσης (Ραδιόφωνικοί Σταθμοί)και το καίριο θέμα του Ασφαλιστικού;

Ένα ακόμη δείγμα της κυβερνητικής αλαζονείας είναι και η φίμωση των ραδιοφωνικών σταθμών. Ενάντια σε κάθε υπεύθυνη και επίσημη τεχνική μελέτη, σε δείκτες αξιολόγησης και σε προτιμήσεις της κοινής γνώμης απεφάσισε με νεποτισμό το κλείσιμο καταξιωμένων ραδιοφωνικών σταθμών και με μοναδικό κριτήριο τις κυβερνητικές ή διαπλεκόμενες προτιμήσεις της.

Το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος είναι διαπιστωμένο από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 1992, ανέλαβε δράσεις και μέτρα και με ουσιαστική παρέμβαση πρόσφερε χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ο ρόλος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα Ασφαλιστικά Ταμεία ήταν ρόλος δυνάστη. Διορίζει τις διοικήσεις και καλύπτει την κακοδιαχείριση και την ανικανότητα τους. Τα αποθεματικά των Ταμείων παρέμειναν άτοκα στις Τράπεζες και οι εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων των κρατικών υπηρεσιών ακόμη και σήμερα δεν αποδίδονται στα Ταμεία. Η χαμηλή αξιοποίηση των κεφαλαίων των Ταμείων και η άρνηση συγχρηματοδότησης από το κράτος της τριμερούς χρηματοδότησης (εργαζόμενοι, εργοδότες, κράτος) ανάγκασε τα Ταμεία σε υπέρογκο τραπεζικό δανεισμό.

Επιπλέον η ακίνητη περιουσία των Ταμείων παραμένει αναξιοποίητη μέχρι σήμερα και δεν υπάρχουν δείγματα οργανωτικού και διοικητικού εκσυγχρονισμού.

Η επίλυση του προβλήματος απαιτεί διάλογο της Κυβέρνησης τόσο με τα συνδικάτα των εργαζομένων και τους εργοδότες αλλά και με τους Έλληνες πολίτες. Διάλογος που θα ξεκινά από μηδενική βάση πάνω σε προτάσεις ρεαλιστικές και όχι πάνω σε θέσεις που θίγουν, μειώνουν και σε ορισμένες φορές απαξιώνουν τις εισφορές των εργαζομένων .

Διάλογος με σεβασμό στο ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας και της ελληνικής οικογένειας επικουρώντας την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος (δομικού στοιχείου του προβλήματος των ασφαλιστικών ταμείων)

Είναι χαρά μας που σας είχαμε κοντά μας με τις λίγες αυτές γραμμές και ελπίζουμε με την Εφημερίδα μας να ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ στη ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...