Συνεντεύξεις

ΑΠΟΨΗ ‹‹Τα εκβιαστικά διλήμματα Σημίτη δεν θα περάσουν››

‹‹Τα εκβιαστικά διλήμματα Σημίτη δεν θα περάσουν››

‹‹Ήταν σαφές για μας ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατέφευγε στη λύση της παροχολογίας. Πόσο μάλλον τώρα που οι πολίτες γνωρίζουν και κυρίως έχουν πληρώσει αδιέξοδες πολιτικές››

Κ.Π:Το χαρτί Ολυμπιάδα δεν είναι κομματικό. Δεν έχει επάνω ετικέτα ΠΑΣΟΚ. Το χαρτί Ολυμπιάδα είναι εθνικό", δηλώνει με παρρησία η βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθήνας Κατερίνα Παπακώστα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Άποψη". Και όπως σημειώνει, "προσπαθήσαμε όλοι για να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κοιτίδα τους. Προσπαθούμε όλοι για να κάνουμε τους καλύτερους αγώνες της ιστορίας", αλλά - όπως τονίζει - "είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος της Ολυμπιάδας για να επιτύχει το μέγιστο πολιτικό όφελος. Όμως, αυτές οι μακιαβελικού τύπου τακτικές δεν θα περάσουν. Τα τερτίπια και οι ταχτικές, που έχουμε ζήσει στο παρελθόν, δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν".

Στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών, η κ. Παπακώστα απαντά πως δεν μπορεί να μπει στη λογική του πρωθυπουργού για προκήρυξη ή μη πρόωρων εκλογών, ωστόσο τονίζει κατηγορηματικά: "Στη ΝΔ έχουμε κοπιάσει και εργασθεί πολύ σκληρά για να δώσουμε πρόγραμμα ουσίας στον Έλληνα πολίτη, που θα ανταποκρίνεται στο όραμα μιας νέας εποχής και στην ανάγκη για σημαντική άνοδο του βιοτικού του επιπέδου".

o Πολλοί εκτιμούν ότι το πακέτο παροχών, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μπορεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα υπέρ της κυβέρνησης. Εσείς τι λέτε;


Κ.Π:"θα πρέπει να σας πω ότι εμείς περιμέναμε ότι η κυβέρνηση θα κατέφευγε σε δέσμη απατηλών παροχών, προκειμένου να ανατρέψει αυτό που οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν εδώ και ενάμιση χρόνο τουλάχιστον. Τη σταθερή διαφορά που προάγει τη Νέα Δημοκρατία σε κόμμα κυβέρνησης. Ήταν σαφές για μας ότι ο κ. Σημίτης θα κατέφευγε στη λύση της παροχολογίας. Πόσο μάλλον τώρα που οι πολίτες γνωρίζουν και κυρίως έχουν πληρώσει αδιέξοδες πολιτικές. Μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι οδηγεί το παιχνίδι, αλλά ήδη οι πρώτες μετρήσεις διαψεύδουν τις προσδοκίες ό τι η υποσχεσιολογία είναι και αποτελεσματική. Οι πολίτες θέλουν προτάσεις ουσίας και όχι εξαγγελίες καθεστωτικού χαρακτήρα››.

o Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει πάρα πολύ στην περίφημη "κοινωνική χάρτα". Η ΝΔ, κατά τη γνώμη σας, πώς πρέπει να απαντήσει;


Κ.Π:"Η Νέα Δημοκρατία δεν διακατέχεται από κανένα άγχος να δώσει απαντήσεις. Δεν αποκρινόμαστε στον κ. Σημίτη, για να μπούμε στη διαδικασία των επικοινωνιακών ελιγμών του. Αποκρινόμαστε στον ελληνικό λαό και του απαντάμε στα εύλογα ερωτήματα του, παρουσιάζοντας κυβερνητικό πρόγραμμα με μέθοδο, με όραμα, με προοπτική. Πάνω απ' όλα, όμως, λέμε στο λαό αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Η παράταξη των ιστορικών επιλογών δεν παίζει με τον Έλληνα. Παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα για την παιδεία, που η κυβέρνηση με προσεκτικά βήματα ξεκίνησε τη διαδικασία να το απαξιώσει..
Δεν μιλούσε καν γι' αυτό, εκτός από την πρώτη της τοποθέτηση που το χαρακτήρισε "κουρελού". Μια κουρελού καταπληκτική, όμως, αφού σημαντικά σημεία υιοθέτησε ο κ. Σημίτης και τα υπόλοιπα επεξεργάζονται οι συν-εγκέφαλοι του κ. Ευθυμίου. Και μάλιστα πάνε ακόμα παραπέρα που εμείς δεν έχουμε διανοηθεί καν. Η υιοθέτηση διδάκτρων στα κρατικά πανεπιστήμια θα είναι η κατάληξη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Ήδη στην πασοκική εξαγγελία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται δίδακτρα.
Παρουσιάσαμε, επίσης, πρόγραμμα για την αγροτική οικονομία και την. αναζωογόνηση της υπαίθρου. Ακούσαμε τα μύρια όσα μέχρι να διαπιστώσουμε ότι ο πρωθυπουργός το απαξίωσε τόσο, που τελικά το... υιοθέτησε! Οι αγρότες είχαν ξεχάσει το φτηνό πετρέλαιο από τα πασοκικά χείλη και στα αγροτικά καφενεία γέλασε κάθε πικραμένος από την προεκλογική εξαγγελία του κ. Σημίτη. Κι αυτό γιατί εμείς έχουμε αφιερώσει κεφάλαιο στην πολιτική μας για το θέμα αυτό. Η κοινωνική χάρτα του πρωθυπουργού θα είναι μια καταπληκτική έκθεση ιδεών. Είμαι σίγουρη γι' αυτό. Όμως, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τώρα τέλειωσαν. Ό κόσμος θέλει αποτέλεσμα και απαντήσεις. Και αυτό το προσφέρουμε εμείς".

o Το κόμμα σας πώς "απαντά" στην επικοινωνιακή αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ;


Κ.Π:"Με σύνεση κι ευθύνη η Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει τις τεράστιες ανακολουθίες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Απίθανα ψέματα που είχαν πάρει τη μορφή κυβερνητικών δεσμεύσεων από εκείνες που μόνο με τεχνικές εκπορευόμενες από του Μαξίμου θα είχαν δόση αληθοφάνειας. Υπενθυμίζουμε στον ελληνικό λαό τις υποσχέσεις τους και εκείνος ας τις συγκρίνει με το τι πραγματικά έγινε. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνουμε σιγά σιγά το πρόγραμμα μας. Δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ποιες πολιτικές θα ακολουθήσουμε, ποιες δράσεις θα υιοθετήσουμε. Ένα επιτελείο 1.500 καταξιωμένων στελεχών της αγοράς και 500, τουλάχιστον, σημαντικοί επιστημονικοί συνεργάτες εργάζονται με μέθοδο γι' αυτό το πρόγραμμα που σίγουρα είναι καλό διότι στο κάτω κάτω το εγκρίνει και ο πρωθυπουργός. Ξεκλέβει μέρος του. Το ζητούμενο, όμως, είναι ποιος μπορεί να το εφαρμόσει. Αυτός που το δημιουργεί ή εκείνος που το αντιγράφει; Γι' αυτό που δεσμευόμαστε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά να γίνει κόμμα επιλογής του Έλληνα και της Ελληνίδας, διότι έχει θέσεις, έχει πρόγραμμα και εγγυάται την πορεία της χώρας στην ανάπτυξη και την οικονομική σύγκλιση με όρους κοινωνικής συνοχής".

o Ποια η εικόνα που αποκομίζετε από την επαφή σας με τους πολίτες;


Κ.Π:"Οι πολίτες δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη τους να απαλλαγούν από τους κουρασμένους υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν με καθεστωτικές πρακτικές να κάνουν το άσπρο μαύρο. Ποιος δεν βλέπει γύρω την τεράστια κοινωνική ανέχεια, το κύμα των νεόπτωχων, όταν 22% των νοικοκυριών είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat. Ποια χάρτα μπορεί να φροντίσει για τις διπλοβάρδιες των σχολείων, που, αν πιστεύαμε όσα κατά καιρούς εξήγγειλαν οι υπουργοί Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα θα είχε λυθεί εδώ και μία πενταετία; Ποια χάρτα θα φρόντιζε για την ανεργία στις γυναίκες, που με τα κοινοτικά στοιχεία οι 6 στις 10 είναι εκτός εργασίας; Ποια χάρτα θα φρόντιζε για τα νοσοκομεία, όταν θεωρούν επιτυχία πως ύστερα από δύο χρόνια από την ανέγερση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαϊδαρίου έχει στελεχωθεί μόλις κατά το 1/3 από γιατρούς;"

o Πρόωρες εκλογές βλέπετε;


Κ.Π:"Με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο του κ. Σημίτη, η χώρα έχει .μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αυτό ουδείς το θέλησε και έχει κόστος, το οποίο άλλωστε και βαρύνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να μπω στη λογική του πρωθυπουργού για προκήρυξη ή μη πρόωρων εκλογών. Κατηγορηματικά, όμως, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι έχουμε κοπιάσει και εργασθεί πολύ σκληρά για να δώσουμε πρόγραμμα ουσίας στον Έλληνα πολίτη, που θα ανταποκρίνεται στο όραμα μιας νέας εποχής και στην ανάγκη για σημαντική άνοδο του βιοτικού του επιπέδου".

Σας προβληματίζει το τεράστιο μέγεθος της Β' Αθηνών; Πιστεύετε πως η κατάτμηση της θα αποτελούσε μια λύση για την καλύτερη εκπροσώπηση των πολιτών;


Κ.Π:"Το ζητούμενο της κατάτμησης της Β' Αθήνας δεν είναι θέμα που θα το συζητήσουμε βιαστικά και σπασμωδικά, προκειμένου να παίξουμε το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις εκλογές, θα μπορούμε με νηφαλιότητα και με ουσιαστική συζήτηση να δούμε πόσο χρήσιμο είναι το "σπάσιμο" της Β' Αθήνας σε επιμέρους περιφέρειες. Όμως, οποιαδήποτε συζήτηση που άπτεται του εκλογικού νόμου, για εμάς είναι εκτός θέματος".

o Υπάρχει η αίσθηση πως η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία την Αθήνα ‹‹2004›› θα παίξει το χαρτί που λέγεται Ολυμπιάδα. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν πως αυτό θα τους δώσει τη νίκη στις εκλογές. θέλω το σχόλιο σας.
Κ.Π: "Το χαρτί Ολυμπιάδα δεν είναι κομματικό. Δεν έχει επάνω ετικέτα ΠΑΣΟΚ. Το χαρτί Ολυμπιάδα είναι εθνικό. Προσπαθήσαμε όλοι για να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κοιτίδα τους. Προσπαθούνε όλοι για να κάνουμε τους καλύτερους Αγώνες της ιστορίας. Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος της Ολυμπιάδας, για να επιτύχει το μέγιστο πολιτικό όφελος. Όμως, αυτές οι μακιαβελικού τύπου τακτικές δεν θα περάσουν. Τα τερτίπια και οι τακτικές, που έχουμε ζήσει στο παρελθόν, δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν".

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...