Συνεντεύξεις

CITY PRESS 16 Δεκεμβρίου 2003 Προτεραιότητα της ΝΔ ο πολίτης

Προτεραιότητα της ΝΔ ο πολίτης

Η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα με απήχηση πέραν της φιλελεύθερης παράταξης. Ο λαός θα ζητήσει το λογαριασμό από οποιονδήποτε είναι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, αφού όλοι είναι συνυπεύθυνοι.

Θα ήθελα να ξεκινήσω από την απόφαση για τους κατηγορουμένους της "17Ν". Ήταν αυτή που περιμένατε;


Είμαστε κράτος δικαίου, οι δικαστές και τα δικαστήρια κάνουν τη δουλειά τους. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν σχολιάζω τις δικαστικές αποφάσεις. Πάντως, θέλω να υπογραμμίσω ότι δυστυχώς η κυβέρνηση στο βωμό της επικοινωνιακής της πολιτικής, καλλιέργησε προσδοκίες περισσότερες από εκείνες στις οποίες μπορούσε να ανταποκριθεί και εκτιμώ ότι βεβαίως έχουν μείνει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, μένει να δούμε τις ποινές στους λοιπούς κατηγορουμένους. Νομίζω επίσης ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη συμπεριφέρεται σοβαρά, διότι από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ακούσαμε για νέες συλλήψεις. Είναι λυπηρό, βεβαίως, .αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας αξιολογείται.


Το ΠΑΣΟΚ σας κατηγορεί για ύπαρξη "κρυφών προγραμμάτων", τα οποία θα μάθει ο ελληνικός λαός, όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Εσείς τι απαντάτε;


Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σημίτης μας κατηγορούσαν μέχρι και πρόσφατα ότι δεν είχαμε καθόλου πρόγραμμα. Τώρα μας κατηγορούν για "κρυφό" πρόγραμμα. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι από τα δύο συμβαίνει. Εγώ, όμως, θέλω να σας πω με ειλικρίνεια ότι η ΝΔ έχει στις προτεραιότητες της τις πολιτικές εκείνες, οι οποίες θα ανακουφίσουν την καθημερινότητα του πολίτη. Και κυρίως αναφέρομαι στην ακρίβεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και ασφαλώς στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι παροχές υπηρεσιών παιδείας και βέβαια η αύξηση του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη και η ποιότητα της ζωής μας.
Τελικά η ΝΔ τι κόμμα είναι; Δεξιό, κεντροδεξιό ή κεντρώο;


Η ΝΔ σήμερα έχει, με την έννοια της ευρύτερης απήχησης της στην ελληνική κοινωνία, ξεφύγει και έχει διευρύνει την πολιτική της στέγη και σε ανθρώπους, οι οποίοι κινούνται πέραν του παραδοσιακού κορμού της μεγάλης φιλελεύθερης λαϊκής μας παράταξης. Η ΝΔ είναι με γάλο ευρωπαϊκό κόμμα, στο οποίο συναντώνται -με βάση τον αξιακό πολιτικό του κώδικα- όλα τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά ρεύματα, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνδέει την ύπαρξη της με μία πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο. Με αυτήν, λοιπόν, την έννοια νομίζω ότι ο όρος Κεντροδεξιά την καλύπτει πια, υπό το πρίσμα της ευρύτερης απήχησης στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.


Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο διαψεύδεται μετ' επιτάσεως από την κυβέρνηση, ανοιχτό φαίνεται να παραμένει το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κ. Σημίτη πριν από τις επερχόμενε" εκλογές. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πόσο μπορεί να αλλάξει την εκλογική προοπτική νίκης για τη ΝΔ;


Θα ξεκινήσω, κύριε Λαζαρίδη από το τελευταίο σκέλος της ερώτησης σας. Νομίζω, λοιπόν, ότι ο ελληνικός λαός θα ζητήσει το λογαριασμό. Και θα ζητήσει το λογαριασμό από μία κυβέρνηση, η οποία επί οκτώ χρόνια-και αναφέρομαι στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη- κατόρθωσε να διευρύνει τις ανισότητες, να ανοίξει την ψαλίδα ανάμεσα στους πλουσιότερους και στους φτωχότερους και βεβαίως να δημιουργήσει τεράστιες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες. Έτσι, λοιπόν, νομίζω ότι το λογαριασμό αυτόν θα τον ζητήσει από οποιονδήποτε επικεφαλής είτε είναι ο κ. Σημίτης, ο οποίος μέχρι και σήμερα θεωρείτο το γερό χαρτί του ΠΑΣΟΚ, είτε από οποιονδήποτε άλλο. Εκτιμώ, πάντως, ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάει ότι όλοι στην κυβέρνηση και το κόμμα είναι συνυπεύθυνοι για τις πολιτικές, οι οποίες έχουν οδηγήσει τον τόπο σε αυτήν την εξαθλίωση, την περιθωριοποίηση, τη φτώχεια και τη μιζέρια.


Η ΝΔ αναζητά λαμπερά ή λαμπρά ονόματα για τα ψηφοδέλτια της;


Τα λαμπρά ονόματα είναι αυτά που ταιριάζουν στο ύφος και στο ήθος της πολιτικής σχολής που αντιπροσωπεύει η ΝΔ. Άλλωστε ο λαός λέει -αν οδηγηθούμε στη λογική του κ. Χρυσοχοϊδη περί λαμπερών ονομάτων με την έννοια του λούστρου ή του διάττοντα αστέρα- πως "ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...