Συνεντεύξεις

CITY PRESS Η ΝΔ αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσειςγιατην καθημερινότητα

Η ΝΔ αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την καθημερινότητα

"Ο πολίτης θέλει σήμερα πολύ συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις. θέλει δηλαδή για να το πω πιο απλά, Η πολιτική για την οποία δεσμευόμαστε να αγγίζει το πρόβλημα του και νομίζω ότι εκεί η ΝΔ κερδίζει το στοίχημα και ελπίζω ότι θα φανεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση". Αυτό επισημαίνει η βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας αποκλειστικά στην "City Press". Επιπλέον, η κ. Παπακώστα εκτιμάει ως καιροσκοπική την συνεργασία των στελεχών που προέρχονται τόσο από την δεξιά όσο και από την αριστερά με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας παράλληλα ότι "επιχειρείται παραμονές των εκλογών να εμφανιστεί η εικόνα ενός κόμματος, το οποίο ανοίγεται προς αυτές τις πλευρές, χωρίς στην πραγματικότητα αυτό να συμβαίνει".


ΔΗΜ:Είναι φανερό, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις", ότι η ΝΔ διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης" του 3%. Πιστεύετε ότι αυτό είναι αρκετό για να δώσει τη νίκη στο κόμμα σας;


Κ.Π:Από την επαφή και την επικοινωνία που έχω με τον κόσμο η ΝΔ όχι μόνο διατηρεί αυτό το σταθερό προβάδισμα, αλλά αυξάνει έναντι του ΠΑΣΟΚ. Αυτό συμβαίνει γιατί προβάλλει ως η πιο αξιόπιστη πολιτική δύναμη, δύναμη εμπιστοσύνης και ο Κώστας Καραμανλής ως ο αξιόπιστος εκείνος πολιτικός, ο οποίος αυτά που λέει τα εννοεί και δεσμεύεται γι' αυτά.
ΔΗΜ:Η αμφίπλευρη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ δεν σας απασχολεί;
Κ.Π: Νομίζω ότι αυτή την ώρα το ΠΑΣΟΚ έχει μειονέκτημα με την έννοια ότι προσπαθεί να "παντρέψει" εντελώς αντίθετες πολιτικές. Αυτού του είδους οι προσπάθειες, δεν γίνονται με το αποφασίζομε και διατάσσαμε. Εν πάση περιπτώσει είναι αποτέλεσμα μιας διεργασίας οι οποίες προέρχονται από κάτω και στην συνέχεια ωριμάζουν και γίνονται ας το πούμε μία απόφαση της κορυφής. Εδώ υπάρχει ένα πολιτικός αχταρμάς χωρίς να υπάρχει μία συγκεκριμένη ιδεολογική πλατφόρμα. Κατά συνέπεια επιχειρείται παραμονές των εκλογών να εμφανιστεί η εικόνα ενός κόμματος, το οποίο ανοίγεται προς αυτές τις πλευρές, χωρίς στην πραγματικότητα αυτό να συμβαίνει.


ΔΗΜ:Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η ΝΔ δεν έχει αναπτύξει τη δυναμική νίκης που θα μπορούσε. Συμφωνείτε;


Κ.Π:Έχω την εντύπωση πως αυτό δεν είναι σωστό για τον εξής απλό λόγο. Ο πολίτης θέλει σήμερα πολύ συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις. θέλει δηλαδή για να το πω πιο απλά, η πολιτική για την οποία δεσμευόμαστε να αγγίζει το πρόβλημα του και νομίζω ότι εκεί η ΝΔ κερδίζει το στοίχημα και ελπίζω ότι θα φανεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Ο πολίτης νοιάζεται ν' ακούσει τι θα του πεις για το πορτοφόλι του, πως θα λύσεις το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, τι θα κάνεις για τα ράντζα στα νοσοκομεία και τις ουρές στο ΙΚΑ, πόσο θ' αυξήσεις τους μισθούς και τις συντάξεις στη διάρκεια της θητείας σου και πως θα το κάνεις αυτό και βεβαίως πως θα βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής του και την καθημερινότητα του. Σ' αυτά η ΝΔ είναι πολύ συγκεκριμένη, δεσμεύεται με πολύ σαφείς προτάσεις, όπως για παράδειγμα για την ανεργία λέμε ότι επιδοτούμε τον εργοδότη με το 50% της εργοδοτικής του εισφοράς για να μας προσλάβει άνεργους και συγκεκριμενοποιούμε μάλιστα ποιους ανέργους θα προσλάβει, άνεργους άνδρες ηλικίας 55 ετών, οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να στοιχειοθετήσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έστω και για λίγο, ακριβώς γιατί απολύθηκαν και γυναίκες αυτής της ηλικίας επίσης, οι οποίες είναι και μητέρες ακριβώς γιατί έχει επισημάνει ότι υπάρχει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Είμαστε τόσο συγκεκριμένοι που νομίζουμε πως ο πολίτης στην ΝΔ βλέπει και ακούει το δικό του πρόβλημα.


ΔΗΜ:Τι θα αλλάξει στη Β' Αθήνας εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές";


Κ.Π:Βασική μας προτεραιότητα είναι να κτυπήσουμε παντού τις κοινωνικές ανισότητες. Άρα προτεραιότητα μας είναι η περιοχή από το ποτάμι και δω όπως λέμε, δηλαδή η δυτική Αττική και ειδικότερα η δυτική Αθήνα. Μια περιοχή που έχει αφεθεί στην τύχη της από την σημερινή κυβέρνηση. Ο ελαιώνας, το ποικίλων όρος, τα ρέματα, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη υποδομής στη στελέχωση των νοσοκομείων για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πληθυσμιακά σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια της Β' είναι πιο ρωμαλέα, η αύξηση του πληθυσμού και βεβαίως οι αθλητικές υποδομές και τα θέματα της ανεργίας, είναι οι μεγάλες προκλήσεις.


ΔΗΜ:Η "Χάρτα της Καθημερινότητας", που με τόση υπερηφάνεια παρουσιάζει ο Κ. Καραμανλής", θα μπορέσει πραγματικά να συμβάλλει στην επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων;


Κ.Π:Νομίζω πως ναι. Και αυτό γιατί είναι η ατζέντα, στην οποία αφενός περιλαμβάνονται τα προβλήματα, αλλά αφετέρου υπάρχουν και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση τους. Η "Χάρτα της Καθημερινότητας" μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε το κυβερνητικό μας έργο.
Το 2000 για πρώτη φορά περάσατε το κατώφλι του ελληνικού Κοινοβουλίου. Γιατί θεωρείτε ότι οι πολίτες πρέπει και πάλι να σας εμπιστευτούν;
Ο καθένας δίνει δείγματα γραφής και έχω την εντύπωση πως οι πολίτες ξαναψηφίζουν αυτούς που πιστεύουν πως είναι χρήσιμοι και ωφέλιμοι, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Αυτό που εγώ μπορώ να πω για τον εαυτό μου είναι ότι από την επόμενη της εκλογής μου ήμουν συνεπής απέναντι στους ψηφοφόρους μου. Σε ανύποπτο πολιτικά χρόνο, δηλαδή πριν από τις εκλογές, όχι τις παραμονές των εκλογών ήμουν δίπλα τους, στηρίζοντας τους στο πρόβλημα τους. Και προσπάθησα αυτό το πρόβλημα να το περάσω στη σφαίρα της δικής μου επιρροής, δη λαδή στο Κοινοβούλιο, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Έχω, λοιπόν, την εντύπωση πως αν οι πολίτες νομίζουν πως όλα αυτά τα στοιχεία ταιριάζουν στην προσωπικότητα της Κατερίνας Παπακώστα θα της ξαναδώσουν την εμπιστοσύνη τους. Γι' αυτό το λόγο και για έναν επιπλέον. Ότι εφόσον είμαστε η επόμενη κυβέρνηση θα έχουμε την δυνατότητα πια να περάσουμε στη φάση της υλοποίησης όλων αυτών των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει έτσι και αλλιώς απέναντι τους.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...