Συνεντεύξεις

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΑ 3 Μαρτίου 2004 Snapshots της πολιτικής

Snapshots της πολιτικής

Είναι η πρώτη σε ομιλίες γυναίκα βουλευτής στη βουλή. Τα θέματα που την απασχολούν είναι κοινωνικής έντασης. Η ανεργία, η ισότητα των γυναικών, η εμπορία ανθρώπων, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι βιβλιοθήκες στα σχολεία, το περιβάλλον - ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες περιοχές της Β' περιφέρειας Αθηνών, της εκλογικής της περιφέρειας. Γι' αυτό δεν θα τη βρείτε στο γραφείο της, αλλά στον δρόμο να συλλέγει "στιγμιότυπα" της καθημερινότητας, προκειμένου να ξανά οχλήσει τη βουλή.


Στην ηλεκτρονική σας σελίδα γράφετε ότι η επικοινωνία με τους πολίτες θα σας δώσει την ευκαιρία να ανανεώσετε τις προσωπικές σας εικόνες για την κοινωνία και τις προοπτικές της. Ποιες είναι εντέλει αυτές οι προοπτικές;
Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα αφετηρία και να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε άλλοθι για να καλύψουμε τις πράξεις, τις αδυναμίες και τις παραλήψεις. Για να είσαι το επίκεντρο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή προοπτική, σε μια κοινωνία πολιτών, πρέπει πρώτα από όλα να συμμετέχεις. Αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως προς την οικονομία είναι να αναπτύξουμε τον τριτογενή τομέα και εκμεταλλευόμενοι τη θάλασσα να γίνουμε πόλος έλξης ξένων επενδύσεων δημιουργώντας, βέβαια, τις απαραίτητες υποδομές ώστε να παρέχουμε σπουδαίες υπηρεσίες στον τουρισμό, στη ναυτιλία και στο τραπεζικό σύστημα.
Ποια είναι μία χώρα πρότυπο;
Είναι οι χώρες που έχουν εστιάσει την προσοχή τους στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλισης. Οι χώρες του Βορρά προσιδιάζουν περισσότερο σ' αυτό το μοντέλο, όπως η Σουηδία ή η Δανία.
Μία πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι νέοι σε μεγάλο ποσοστό δεν εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία. Μήπως το κόμμα σας είναι συντηρητικό;
Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ των ανατροπών, των ρήξεων και της προόδου. Είναι αλήθεια, όμως, ότι η παράταξη μας έχει ένα επικοινωνιακό έλλειμμα. Εκεί πρέπει πράγματι να δώσουμε τη μάχη της ενημέρωσης.
Αυτό όμως που σίγουρα θέλουμε να αλλάξουμε είναι η νοοτροπία του όλα είναι εφικτά, αν έχεις μέσο. Αυτό είναι που θεωρώ ως το πιο αρνητικό από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος πιστεύει ότι οι νόμοι μπορούν να παραβιάζονται με την ίδια ευκολία που νομοθετούνται. Είναι ένας καλός τρόπος χειραγώγησης των πολιτών ώστε να τους έχουν ήδη έτοιμους να κάνουν εκπτώσεις και συμβιβασμένους από την αρχή. Και αυτό αφορά περισσότερο τους νέους, πρέπει να μάθουν να διεκδικούν τα οράματα τους.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...