Συνεντεύξεις

"Η Σημερινή Ελληνίδα είναι αδικημένη"

Η Κατερίνα Παπακώστα είναι σύζυγος, μητέρα και εργαζόμενη. Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών αποκαλύπτεται και εκφράζει τις δικές της θέσεις και αντιθέσεις…

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ


Πόσο σίγουρη είστε για το αποτέλεσμα;


Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Ωστόσο, οι πολίτες έχουν ανάγκη από νέες πολιτικές δράσεις που να απαντούν ριζικά στην καθημερινότητα τους. Πιστεύω ακράδαντα, λοιπόν, ότι οι κάλπες θα αναδείξουν αυτή την αναγκαιότητα, την οποία εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.


Γιατί πρέπει κάποιος να σας ψηφίσει;


Επειδή ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Γιατί από την εποχή ακόμα που ήμουν νέα δικηγόρος ήρθα αντιμέτωπη με αυτά. Επειδή μέσα από την πολιτική μου σταδιοδρομία έμαθα να προτείνω λύσεις που είναι εφαρμόσιμες και αντέχουν στο χρόνο. Και τέλος, επειδή έμαθα να εργάζομαι σκληρά και πιστεύω ότι η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους με εμπειρία και όραμα.
Τελευταία, είδαμε κάποιες μετεγγραφές-έκπληξη στα δυο μεγάλα κόμματα. Αναρωτιέμαι αν η πολιτική έχει "κλέψει" στοιχεία από το χώρο του θεάματος; Κατηγορηματικά, όχι, όταν έχεις να προτείνεις πολιτικές λύσεις. Όταν, όμως, δεν έχεις να προτείνεις τίποτα καινούργιο και ριζικά καινοτόμο, όσους και να προσεταιριστείς δεν θα σε γλιτώσουν από τον πολιτικό καταποντισμό. Για τη ΝΔ η πλατιά κοινωνική συμμαχία που μας ακολουθεί είναι η απάντηση σε τυχοδιωκτικούς καιροσκοπισμούς.


Το κόμμα σας κάνει λόγο για αέρα αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό. Εσείς τι θα θέλατε να αλλάξετε από το... τηλεοπτικό σκηνικό;


Αν μπορούσα να άλλαζα κάτι, θα έδινα περισσότερο χρώμα αισιοδοξίας στα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο για όλους μας να βλέπαμε τη δημοσιογραφία να αναδεικνύει και τις πιο ευχάριστες στιγμές της καθημερινότητας μας. Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν παράδειγμα προς μίμηση, αλλά, δυστυχώς, τα κανάλια δεν ενδιαφέρονται.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Ποιο θέμα είδατε σε δελτίο ειδήσεων και κλάψατε;


Ως βουλευτής, αντιμετώπισα πολλές περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έφτασαν στα όρια της απόγνωσης. Περιπτώσεις που, ευτυχώς, δεν έγιναν "κάδρα" σε τηλεοπτικό πεδίο. Όμως, για να απαντήσω στο ερώτημα σας, δεν πρόκειται να ξεχάσω το δυστύχημα με τα νέα παιδιά στα Τέμπη. Μια υπόθεση που για κανέναν μας δεν έχει λήξει.


Έχετε μετανιώσει για κάτι που έχετε θυσιάσει στην προσωπική σας ζωή, προκειμένου να αντεπεξέλθετε στις κομματικές σας υποχρεώσεις;


Μπορεί το πρόγραμμα μου να είναι εξαιρετικά φορτωμένο, όμως για την πολιτική μου δραστηριότητα έχω την "έγκριση" της οικογένειας μου. Πιστεύω ότι με τη συζήτηση μπορούμε να πετύχουμε την ισορροπία ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο.


Την επομένη των εκλογών είναι η Ημέρα της Γυναίκας. Εάν εκλεγείτε, τι θα κάνετε για εκείνες;


Η σημερινή ελληνίδα είναι η μεγάλη αδικημένη του συστήματος, που επί 20 χρόνια κυβερνά τη χώρα. Αντιμετωπίζει -συγκριτικά- μεγαλύτερη ανεργία από τον άντρα, όταν, δε, κατορθώνει να προσληφθεί, αμείβεται λιγότερο, ενώ, παράλληλα, αδυνατεί να βρει κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για να αφήσει τα παιδιά της. Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση, λοιπόν, να δουλέψουμε για να σταματήσουν όλα αυτά. Η ελληνίδα πρέπει να βρει τη θέση που της αρμόζει στη σύγχρονη κοινωνία.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ …ΠΙΝΕΛΙΕΣ


Πώς είναι η Κατερίνα Παπακώστα ως γυναίκα;


Σίγουρα, παραμένω μητέρα, σύζυγος αλλά και η γυναίκα εκείνη που σπούδασε και δούλεψε με όραμα για να δει η γενιά της καλύτερες μέρες. Αυτή είμαι...


Πιστεύετε ότι μια γυναίκα χάνει τη θηλυκότητα της όταν ασχολείται με την πολιτική;


Μα και η πολιτική γένους θηλυκού είναι! Το θέμα είναι πόσο θα αντισταθείς σε στερεότυπα που για δεκαετίες παραμένουν ανδρικά κάστρα.


Στην προσωπική σας ζωή, τι σας χαλαρώνει και τι σας θυμώνει;


Η στήριξη της οικογένειας μου λειτουργεί εξαιρετικά βοηθητικά και χαλαρωτικά για μένα. Αν κάτι όμως με θυμώνει, αυτή είναι η κοινωνική αναλγησία. Για παράδειγμα, ο αριθμός των γυναικών που έμειναν άνεργες τη χρονιά που πέρασε είναι ο υψηλότερος στην Ε.Ε. Και μόνο η σκέψη αυτής της πραγματικότητας με εξοργίζει.
Στο σπίτι ποιος "κυβερνά";
Το σπίτι έχει σύζυγο, ο οποίος αποδεικνύεται ουσιαστικός και πολύτιμος. Στην οικογένεια μας συζητάμε και πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της ηρεμίας μας.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...