Συνεντεύξεις

Για εμάς η συνέχεια του κράτους είναι αυτονόητη. Μας ενδιαφέρει

Κατερίνα ΠαπακώσταΓλυκιά όμορφη έξυπνη εργατική και ντόμπρα. Λέει τα πάντα με τ' όνομα τους και δεν φοβάται. Αυτή είναι η Κατερίνα Παπακώστα η δικιά μας Βουλευτίνα που αφουγκράζεται όλα τα προβλήματα όλων των πολιτών ανεξαιρέτως κομματικής ταυτότητας. Κυρία Παπακώστα, είστε 7 μήνες στην Κυβέρνηση. Μεγάλες οι προσδοκίες του Ελληνικού λαού αλλά και πιεστικά τα αιτήματα των πολιτών. Πως κρίνετε τους πρώτους μήνες της Κυβέρνησης "χωρίς να ευλογήσετε τα γένια σας";
Για εμάς η συνέχεια του κράτους είναι αυτονόητη. Μας ενδιαφέρει να αντιταχθούμε σε πολιτικές διαφθοράς που δρούσαν παραδοσιακά υπό την σκέπη ή και την ανοχή συστήματος εξουσίας του ΠΑΣΟΚ. Αυτό αλλάζει. Αν ίσχυε το κομματικό κράτος που δήθεν επιβάλλουμε δε θα είχαμε αντιρρήσεις στελεχών μας ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης. Άρα τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Τίθεται όμως θέμα αρχής για εμάς να επιβάλλουμε όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε το κράτος να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας και αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα. Αποτελεί όμως βασική σημείωση ότι το κράτος θα λειτουργεί για όλους και με όλους άσχετα από τις κομματικές τους επιλογές.


Ποιο είναι το έργο που θέλει να δημιουργήσει η νέα Κυβέρνηση και ποιες οι προτεραιότητες;

Τα μικρά και καθημερινά προβλήματα του πολίτη είναι αυτά που έκαναν τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στο σύστημα εξουσίας που έντεχνα τα τελευταία χρόνια είχε ξετυλίξει το ΠΑΣΟΚ. Απέναντι σε αυτό το σύστημα βασική μας προτεραιότητα είναι να αντιτάξουμε τις πολιτικές εκείνες που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και αποδοτικότερη. Πα το λόγο αυτό η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έχει ήδη εξαγγείλει συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές που σύντομα περιμένουμε να αποδώσουν. Και ουδείς βεβαίως μπορεί να αμφισβητήσει ότι αντιμετωπίσαμε έναν κυκεώνα προβλημάτων την επόμενη όμως μέρα της εκλογής μας. Μόλις γίναμε κυβέρνηση αντιμετωπίσαμε την άμεση πτυχή του κυπριακού, είχαμε τα ολυμπιακά έργα, τους συμβασιούχους, κοινωνικά θέματα που χρόνιζαν, μην ξεχνάτε ότι ρυθμίσατε ότι ρυθμίσαμε ήδη την άμεση καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, το θέμα ανάθεσης δημόσιων έργων με την κατάργηση του μαθηματικού τύπου το οποίο ήταν άλυτο εδώ και πενταετία, ολοκληρώνουμε τη διαδικασία ρύθμισης των αγροτικών επιδοτήσεων. Δουλέψαμε από την πρώτη στιγμή διότι για εμάς αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα του πολίτη. Το έργο μας είναι έργο ουσίας με όραμα και κοινωνική συνοχή.

Οι πολίτες απαιτούν από εσάς και την Κυβέρνηση σας την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής που να στοχεύσει στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Άλλωστε και εσείς δεσμευτήκατε προεκλογικά. Τι έχετε κάνει ως τώρα;
Θέσαμε τα θεμέλια μίας πολιτικής σε έδαφος που δεν ήταν φιλικό. Διότι για παράδειγμα ο δημόσιος τομέας είχε σε σημαντικό ποσοστό διαβρωθεί από το κομματικό κράτος που επέβαλλαν οι κυβερνώντες του συστήματος εξουσίας ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα το να θέτεις θεμέλια δεν είναι καθόλου εύκολο, Το κάνουμε όμως. Ανοίγουμε τη βεντάλια συγκεκριμένων πολιτικών που παρά τις αντιδράσεις από τους βολεμένους και χορτασμένους του συστήματος που κληρονομήσαμε, θα τις αξιοποιήσουμε και περιμένουμε την απόδοση τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...