Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στον κ.Μουζακίτη κ. Παπακώστα είστε από τους βουλευτές που δεν μασάνε τα λόγια τους...

1. κ. Παπακώστα είστε από τους βουλευτές που δεν μασάνε τα λόγια τους, εκτός αυτού θεωρήστε μια σοβαρή προσωπικότητα στο κοινοβούλιο… πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά;
Η Ελλάδα διανύει σήμερα μια καθοριστικής σημασίας περίοδο. Με αίσθημα ευθύνης, προωθήσαμε και προωθούμε μεταρρυθμίσεις που ξεπερνούν τον ορίζοντα της τετραετίας της κυβέρνησης. Μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν όχι μόνο στη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και σε μια μακρόπνοη αναπτυξιακή διαδικασία. Αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση για τη χώρα και οι πολίτες το αναγνωρίζουν και το καταλαβαίνουν καλά. Είναι δέσμευση όλων μας απέναντι στους πολίτες που μας επέλεξαν να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και αυτό κάνουμε. Κι έχουν γίνει τεράστια βήματα. Η μεταρρυθμιστική στρατηγική που ακολουθούμε παράγει, ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα: ο ρυθμός ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη, η Οικονομία άρχισε να βελτιώνεται, η ανεργία το ίδιο, ο τουρισμός καταγράφει σημαντική ανάκαμψη. Όλα αυτά δεν έγιναν από μόνα τους, ούτε έγιναν σε μια νύχτα. Δεν λέμε ότι αρκούν -δεν εξωραΐζουμε την πραγματικότητα. Αναγνωρίζω πως υπάρχουν δυσκολίες και πως έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Δεν έχουμε πετύχει στον βαθμό που επιθυμούμε την κοινωνική σύγκλιση και την κοινωνική συνοχή. Στο κομμάτι της πρόνοιας πρέπει να ρίξουμε περισσότερο βάρος. Σημασία έχει, ότι παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και δεν εφησυχάζουμε.


2. Η πολιτική περνάει κρίση, η νεολαία δεν εμπιστεύεται όλους τους πολιτικούς, που έχετε ευθύνη εσείς οι πολιτικοί;
Η πολιτική είναι αντανάκλαση της ζωής. Εάν δεχθούμε πως στις μέρες μας περνούν κρίση οι ανθρώπινες σχέσεις, οι αξίες και όλα τίθενται υπό επανεξέταση, κατ' επέκταση, η κρίση αυτή δεν αφήνει ανέγγιχτη και την πολιτική. Κανείς δεν είναι a priori αξιόπιστος. Όλοι κρινόμαστε από τον πολιτικό μας λόγο, αλλά κυρίως, από τις πράξεις μας.
Τώρα, η νεολαία, που έχει στη φύση της την αμφισβήτηση και τη διεκδίκηση - που αυτό είναι πολύ υγιές- λογικό είναι να κυνηγά το όνειρό της και να έχει την τάση να αμφισβητεί τους πολιτικούς ευκολότερα. Ξέρετε, όμως πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και ο πολιτικός -όπως παρομοιάζεται από τον Πλάτωνα- θα πρέπει να είναι "επιδέξιος υφαντής", για να εναρμονίσει τα νεανικά όνειρα, με το ρεαλισμό της πολιτικής.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνούμε, ότι υπάρχει μια κόπωση του κόσμου, απέναντι σε υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα, να ισχύει αυτό που έλεγε ο Θουκυδίδης: "βλέπουμε τα λόγια τους και ακούμε τα έργα τους". Αυτό το κλίμα προσπαθούμε σήμερα να αναστρέψουμε και αυτό είναι το στοίχημα της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

3. Στις δημοτικές εκλογές μερικοί υποψήφιοι δήμαρχοι που κατέβηκαν με το χρίσμα της Ν.Δ. και που δεν επέρασαν στον Β΄γύρο, εστήριξαν με επιστολή τους τον υποψήφιο του Πασόκ, και το σπουδαιότερο είναι ότι παραμένουν στις τάξεις της Ν.Δ., ούτε καν τους έγινε στέρηση της κομματικής τους ταυτότητας, πως θα συμμορφωθούν άλλοι στο μέλλον;
Καταρχάς να πω ότι οι εκλογές της αυτοδιοίκησης είναι αυτοδιοικητικές και όχι κομματικές και αναδεικνύουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής ιδεολογίας.
Από εκεί και πέρα, η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι κόμμα δημοκρατικό και αν κριθεί ότι κάποιο στέλεχος του κόμματος έχει αναπτύξει συμπεριφορά που δεν αρμόζει με το καταστατικό του κόμματος, υπάρχουν τα όργανα που το κρίνουν και καταλογίζουν ευθύνες.


4. Η δημοτικότητά σας ανεβαίνει διαρκώς, η δραστηριότητά σας μεγάλη, πως καταφέρνεται και τα συντονίζετε όλα;
Με καλή θέληση όλα γίνονται.

5. κ. Παπακώστα θα σας δούμε υπουργό;
Ρωτείστε τον κ. Πρωθυπουργό!

6. Η Ελλάδα περνά κρίση, παραδικαστικό, παραοικονομικό, μαύρο χρήμα, πιστεύετε ότι αυτά που βγάζει ο Τριανταφυλόπουλος στον αέρα είναι γεγονός;
Τα φαινόμενα αυτά είναι φαινόμενα που συμβαίνουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Σημασία έχει να βελτιώνουμε τους θεσμούς, να αφήσουμε στο παρελθόν πρακτικές που μας ταλαιπώρησαν και να αγαπήσουμε, επιτέλους, τους κανόνες που διέπουν μια κοινωνία δίκαιη, ευαίσθητη απέναντι στους αδύνατους και αυστηρή απέναντι στους παραβάτες των κανόνων. Αλλιώς θα είμαστε ζούγκλα!

7. Ποια η σχέση σας με τον Πειραιά;
Γεννήθηκα στον Πειραιά. Είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς. Η σχέση μου με τον Πειραιά είναι αγαπησιάρικη!

8. Το υπουργείο πολιτισμού χρηματοδοτεί σωματεία, θιάσους, συναυλίες, θα έπρεπε να χρηματοδοτεί τον θεσμό των Κορφιάτικων βραβείων, και ποια η γνώμη σας για τον θεσμό αυτόν;
Η ευαισθησία της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για τα θέματα πολιτισμού και διατήρησης της ελληνικής παράδοσης, είναι δεδομένη. Διαρκώς εμπλουτίζεται το θεσμικό πλαίσιο για την ισχυροποίηση των πολιτιστικών μας πραγμάτων, όπως για παράδειγμα το τελευταίο σχέδιο νόμου για τις χορηγίες και τους χορηγούς που ανοίγει νέες προοπτικές στα ζητήματα αυτά.

9. κ. Παπακώστα πως οραματίζεστε την Ελλάδα που εσείς θα θέλατε, σαν νέα πολιτικός;
Σίγουρα, μια Ελλάδα που δεν πληγώνει τα παιδιά της, που δίνει ίσες ευκαιρίες στη νεολαία της, δεν κατατρέχεται από τις έριδες και την γκρίνια και κυρίως μια Ελλάδα, που δεν κάνει διακρίσεις κοινωνικές, θρησκευτικές, ρατσιστικές ή διακρίσεις που να αφορούν το φύλο.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...