Συνεντεύξεις

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΚΑΙ

Στον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου 
ΡΑΔΙΟΦΩNΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ 100,3
 
 
 «Σε μια περίοδο όπου η ύφεση και η φτώχεια είναι το κυρίαρχο θα έλεγα ότι η Ευρώπη δίνει την κατεύθυνση. Όταν το 2010 έχει κηρυχθεί σαν χρονιά καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού δεν μπορεί για παράδειγμα στο φορολογικό νομοσχέδιο να έχουμε ελλείμματα όσον αφορά σε ζητήματα προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».
Ερωτηθείσα αν υπάρχουν κάποια σημεία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θίγουν την πολύτεκνη οικογένεια
Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ.: Βεβαίως υπάρχουν διότι καθώς εμείς διανύουμε το ευρωπαϊκό αυτό έτος της φτώχειας η κυβέρνηση δεν μας λέει πουθενά και σε καμία διάταξη αν σκοπεύει να λάβει υπόψη της για παράδειγμα ή να αγνοήσει το πλήθος των ανηλίκων προστατευομένων τέκνων αφού δεν μοιράζονται τα φορολογικά βάρη δίκαια με βάση τον αριθμό των μελών της οικογένειας.
Δηλαδή η κυβέρνηση δεν θεωρεί πως πλήττονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών, των ανηλίκων μελών της οικογένειας; Αυτό είναι ένα τεράστιο έλλειμμα.
Το δεύτερο που επισημαίνουμε, σκοπεύει η κυβέρνηση να δει τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής ύφεσης εξειδικευμένα στις οικογένειες, στα νοικοκυριά; Αυτό δεν φαίνεται, δεν προκύπτει πουθενά από το παρόν φορολογικό νομοσχέδιο.
ΔΗΜ: Αυτά σκοπεύει να τα θέσει η ΝΔ επισήμως;
Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ.: Εγώ τα έχω θέσει, οι αρμόδιοι τομεάρχες είναι ενήμεροι για αυτό τα δημοσιοποίησα είναι θέσεις μας και πρέπει να σας πω ότι ρωτώ τον κύριο πρωθυπουργό αν έχουμε ως χώρα αξιολογήσει τον κίνδυνο φτώχειας τον οποίο αντιμετωπίζουνε πιο εξειδικευμένα ακόμα οι πολύτεκνες οικογένειες.
Είναι μια σειρά από θέματα που νομίζω ότι αφορούν στην στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος σε δύσκολους καιρούς, στο αν δίνουμε ή όχι έμφαση σε ενεργητικές πολιτικές πχ ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ή άλλες πολιτικές ώστε να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά και ιδίως αυτά που είναι μέσα στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην φτώχεια. Να προστατεύσουμε τις χαμηλόμισθες οικογένειες και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
 

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...