Συνεντεύξεις

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Κατερίνα Παπακώστα"Η Ν.Δ. τέθηκε σε θέση μάχης".


Περνάει καθημερινά μέσα από σκαλωσιές, ισορροπεί ανάμεσα σε καλώδια εκατοντάδων μέτρων, ανταλλάσσει «καλημέρες» διακεκομμένες από τους ήχους των τρυπανιών. Κι όλα τούτα για να φτάσει στο νέο γραφείο της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων του νέου κτιρίου της Λεωφόρου Συγγρού όπου συντελείται οργασμός εργασιών γιατί καταφθάνει οσονούπω σύσσωμη η Ν.Δ.
Η Κατερίνα Παπακώστα, «γαλάζια» γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον πρόεδρο και τα στελέχη του κόμματος με γεμάτο φάκελο προτάσεων για τη στήριξη των γυναικών, του πυρήνα της ελληνικής οικογένειας.
Διαθέτετε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης ή εξαγγελίες - ευχολόγια όπως συνηθίζει η αντιπολίτευση;
«Έχουμε ήδη πλούσια τη «φαρέτρα» των..... προτάσεών μας, κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες».
Σας ρωτώ κ. Παπακώστα διότι οι υπουργοί ομνύουν στο… «δεν υπάρχει σάλιο».
«Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας εξηγήσει λοιπόν ο πρωθυπουργός, εφόσον όπως λένε οι υπουργοί του «δεν υπάρχει σάλιο», πού πήγαν εκείνα τα λεφτά που «υπήρχαν» προεκλογικά. Διότι τόσο ο κ. Προβόπουλος έγκαιρα όσο και ο κ. Γιούνκερ αργότερα, μας είπαν ότι τον είχαν ενημερώσει από τότε για το μέγεθος του ελλείμματος της Οικονομίας. Οφείλει λοιπόν να μας απαντήσει»…
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ., οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό…
«Ε, βέβαια. Εφόσον συμβαίνει το εξής παράδοξο: Όταν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ «φταίμε όλοι». Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., οι πολίτες. Όλοι. Όταν κυβερνά η Ν.Δ. φταίει μόνο και για όλα η Ν.Δ. Κανείς δεν αρνείται ότι έγιναν λάθη επί Ν.Δ. Αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρήγαγε και έργο που αδίκως απαξιώνεται».
• Οι πολίτες όμως έχουν φτάσει στα όριά τους με όλους. Προκύπτει αυτό και από την τεράστια αποχή στις πρόσφατες εκλογές όπως και από τις επιθέσεις που δέχονται οι πολιτικοί στους δρόμους.
«Ακούστε, βρίσκω πολύ ύποπτη και θεωρώ ότι είναι κατευθυνόμενη αυτή η απαξίωση των Ελλήνων βουλευτών, η οποία το μόνο που εξυπηρετεί είναι την κυβέρνηση η οποία, ανενόχλητη, κυβερνά παρέα με την Τρόικα, αγνοώντας το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ασφαλώς πάντως δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες στρεφόμενοι κατά του εαυτού τους. Διότι οι βουλευτές είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού. Να μας απαντήσουν λοιπόν όσοι «παραινούν» τον ελληνικό λαό να αποστρέφεται τον βουλευτή, δηλαδή τον εκλεκτό του, να απέχουν από τις εκλογές, να απέχουν από τη συμμετοχή στα κοινά, τι ακριβώς έχουν να αντιπροτείνουν».
• Μη μου πείτε ότι δεν είναι συνυπεύθυνος ο πολιτικός κόσμος!
«Ασφαλώς, γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει απ’ όλους μας δύο συγκεκριμένα απλά πράγματα:

1. Να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες του απλού πολίτη που αυτή τη στιγμή είναι βυθισμένος στον πανικό και την κατάθλιψη και 2. Από το δικό του μετερίζι ο καθένας μας να απαντά με συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις σε αυτά τα προβλήματα».
Η πρόταση από το δικό σας μετερίζι;
«Εμείς έχουμε προβληματιστεί σοβαρά για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας που η κρίση ευνοήτως εντείνει. Τα νέα ζευγάρια πιέζονται από την κρίση, μαστίζονται από την ανεργία, δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά, επομένως τελευταία τους προτεραιότητα είναι πια η γέννηση παιδιών, η δημιουργία οικογένειας. Χρειάζεται να τους δώσουμε κίνητρα».
• Όπως;
«Η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη, βασισμένη στο γερμανικό μοντέλο όπου εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία. Εμείς προκρίνουμε τη λύση των καθολικών επιδομάτων που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1. Το Παιδικό: Δηλαδή χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 600 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται έως ότου φτάσει τριών ετών και 2. Ανατροφής, για κάθε παιδί που γεννιέται κι έως την ενηλικίωσή του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα νέο ζευγάρι που αποκτά παιδί ξέρει ότι για κάθε παιδί θα λαμβάνει κάθε μήνα 800 συνολικά ευρώ τα τρία πρώτα χρόνια και μετά 200 μέχρι να φτάσει 18 ετών. Όπως βλέπετε επεξεργαζόμαστε πολύ σύντομα να τις εφαρμόσουμε, μόλις γίνουμε κυβέρνηση. Δηλαδή, σύντομα».
• Βλέπετε «πρόωρες» με τη Ν.Δ. πρωταγωνιστή;
«Η Ν.Δ. τέθηκε σε θέση μάχης. Ο νέος ανασχηματισμός που αξιοποιεί το «όλον» σχεδόν της παράταξης έχει ακριβώς αυτό το στόχο: Να σηκώσουμε μανίκια, να δουλέψουμε, για να είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο που την έβαλε αυτή η πολύ κακή κυβέρνηση».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ τύπος

 

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...