Δελτία Τύπου

Επίκαιρη Ερώτηση Κατ. Παπακώστα για τις Καισαρικές Τομές

Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με την οποία επανέρχεται στο ζήτημα της υπέρβασης του αριθμού καισαρικών τομών στην Χώρα μας.

            Η Βουλευτής αναφέρει πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διαπίστωσε σε έρευνά του, πως στην Ελλάδα το 56,8% των γεννήσεων πραγματοποιείται με καισαρική τομή, ενώ ο Οργανισμός χαρακτηρίζει το 15% ως επιτρεπτό όριο και ο μέσος όρος στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ κυμαίνεται στο 25-30%. Η Κατερίνα Παπακώστα εστιάζει ωστόσο σε στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με τα οποία την τελευταία διετία το ποσοστό των καισαρικών τομών ανέρχεται στο 77,24%.

            Τονίζει πως αιτία για την υπέρβαση του ορίου είναι λανθασμένες αντιλήψεις επί του θέματος, ωστόσο, αυτές προκαλούν μεγάλο κόστος στο ΕΣΥ, σε μία εποχή με ιδιαίτερα χαμηλή χρηματοδότηση του χώρου της Υγείας. Παράλληλα, επιβαρύνονται σημαντικά οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί των γονέων, ενώ προκαλούνται κίνδυνοι για την υγεία της μητέρας και του νεογνού.

            Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πόσες καισαρικές τομές πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ τα έτη 2014, 2015 και 2016, αν παρατηρήθηκε αύξηση και σε τί οφείλεται αυτή. Επιπλέον ζητά να ενημερωθεί πως σκέφτεται το Υπουργείο Υγείας να αλλάξει τα δεδομένα στις γεννήσεις, ώστε οι καισαρικές τομές να πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για ιατρικούς λόγους.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...