Δελτία Τύπου

Επίκαιρη Ερώτηση Κατ. Παπακώστα για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα λόγω του Brexit

Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου με θέμα την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα λόγω του Brexit.

            Η Βουλευτής αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στην οποία στις 4/4/2017 ο δικηγόρος Geoffrey Robertson κατέθεσε νέα πρόταση για την διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, συσχετίζοντάς την με το Brexit.

            Σύμφωνα με τον κ. Robertson, η ΕΕ υποχρεούται να θέσει το ζήτημα κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το άρθρο 167 παρ. 4 της Συνθήκης της Λισαβόνας όπου αναφέρεται: «Η Ένωση όταν αναλαμβάνει δράσεις δυνάμει άλλων διατάξεων των Συνθηκών, λαμβάνει υπόψη της τις πολιτιστικές πτυχές, αποβλέποντας ειδικότερα στο σεβασμό και στην προώθηση της πολυμορφίας των πολιτισμών της».

            Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά ποιά είναι η κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης για την «Επανένωση των Γλυπτών» μετά το Brexit, δεδομένου ότι τα Μάρμαρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Ζητά επίσης να ενημερωθεί, ποιά είναι η πρόταση – θέση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενόψει των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της Μεγάλης Βρετανίας.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...