Δελτία Τύπου

Κατ. Παπακώστα: «Τί συμβαίνει στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα;»

Ερώτηση για την λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για το τί ακριβώς συμβαίνει με το Ίδρυμα, όπου εκπαιδεύονται παιδιά και νέοι με νοητική υστέρηση.

            Η Βουλευτής αναφέρει τις καταγγελίες περί μη κανονικής λειτουργίας του Σικιαριδείου μετά το πέρας των διακοπών του Πάσχα, οι οποίες ωστόσο διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.  Επισημαίνει επιπλέον, πως σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΚΕΔΕ, έχει ζητηθεί η παραίτηση σύσσωμου το Δ.Σ. του Ιδρύματος, ενώ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από την Μ. Τετάρτη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας

            Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ποιό είναι το ύψος της χρηματοδότησης που έχει λάβει το Ίδρυμα από την αρχή του έτους και ποιό είναι το ύψος των οφειλών του προς τρίτους. Ζητά να ενημερωθεί επιπλέον, αν έχει ζητηθεί η παραίτηση του Δ.Σ. του Ιδρύματος και ποιός είναι ο λόγος της συγκεκριμένης απαίτησης, αλλά και αν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Τέλος, ρωτά με ποιό τρόπο και με ποιό χρονοδιάγραμμα θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση του Σικιαριδείου, στην οποία αναφέρθηκε η αρμόδια Υπουργός, και αν εκτός του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου μετά τις διακοπές του Πάσχα άνοιξαν και τα επαγγελματικά εργαστήρια για νέους με νοητική υστέρηση.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...