Δελτία Τύπου

Ερώτηση Κατ. Παπακώστα για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ελλήνων Ομογενών της Χειμάρρας

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων Ομογενών της Χειμάρρας.

            Συγκεκριμένα, η Βουλευτής αναφέρει πως το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνος με πρόσφατη απόφασή του πάγωσε το σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας. Ωστόσο, οι Αλβανικές αρχές απέστειλαν ειδοποιητήρια σε οικογένειες Ελλήνων ομογενών προκειμένου να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, ακυρώνοντας de facto την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Επιπλέον,  στις 31 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε κατεδάφιση κατοικιών.

            Η Κατερίνα Παπακώστα σημειώνει πως οι ομογενείς έχουν Ελληνική ταυτότητα και ως Έλληνες πολίτες δικαιούνται την προστασία της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς αυτή την στιγμή τα δικαιώματά τους καταστρατηγούνται και παραβιάζονται.

            Η Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν έχει προβεί, αρμοδίως, σε διάβημα για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών της Ελληνικής ομογένειας της Χειμάρρας και αν θα υπάρξει αντίδραση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με την συμπεριφορά των Αλβανικών αρχών, η οποία δεν συνάδει με κράτος το οποίο επιθυμεί να γίνει μέλος της ΕΕ. Τέλος, ρωτά, αν η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνδράμει, ως νομιμοποιείται, στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατοικούν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή της Χειμάρρας και τα οποία θίγονται κατάφωρα.

 

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...