Δελτία Τύπου

07.06.2019 - ΔΤ Δήλωση της Προέδρου του ΝΕΟ με αφορμή την αδυναμία πρόσβασης ΑμεΑ στην Ακρόπολη

 

Αθήνα, 07 Ιουνίου 2019 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Απάντηση της Προέδρου Προέδρου του Ν.Ε.Ο.

με αφορμή την αδυναμία πρόσβασης ΑμεΑ στην Ακρόπολη    

 

     Με αφορμή την αδυναμία πρόσβασης μαθητή ΑμεΑ στην Ακρόπολη εξαιτίας βλάβης του αναβατορίου η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

     «Καθ’ όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής αλλά και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Ελληνική Ορμή και εγώ προσωπικά δώσαμε έναν αγώνα αξιοπρεπή, δίχως να μας ενδιαφέρει η επικοινωνία, αλλά η ουσία και το περιεχόμενο των πολιτικών που αφορούν στους ΑμεΑ.

     Αναδείξαμε το άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης, καθώς οι πολίτες ΑμεΑ στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως είναι η προσβασιμότητα είτε για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, είτε για να επισκεφτούν όποιον χώρο ή δράση θέλουν να παρακολουθήσουν.

     Δυστυχώς, η δομή του πολιτικού λόγου είναι αντιουμανιστική και βαθιά αντικοινωνική, διότι το πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται για τους ΑμεΑ μόνο όταν είναι υποψήφιοι βουλευτές, άρα έχουν ωφέλεια στην άγρα ψήφων.

     Τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες ΑμεΑ, όπως για παράδειγμα για τον μαθητή ο οποίος δεν είχε την δυνατότητα να ανέβει στην Ακρόπολη, διότι κάποιες υπηρεσίες δεν θεώρησαν πολύ σημαντικό να επισκευάσουν το αναβατόριο!

     Αγωνίζομαι για τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Δίνω καθημερινά την μάχη, αλλά αυτά ‘‘δεν πουλάνε’’. ‘‘Πουλάνε’’ μόνο στην προεκλογική περίοδο για την δημιουργία εντυπώσεων, διαφορετικά θα λειτουργούσαν και το αναβατόριο και όλα τα μέσα που δίνουν προσβασιμότητα στους ΑμεΑ, δίχως να χρειάζεται η πολιτική αντιπαράθεση και οι δηλώσεις.

     Η Νέα Ελληνική Ορμή και εγώ προσωπικά αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και για να σταματήσει η υποκρισία του πολιτικού συστήματος.  Αποτελεί ηθική δοκιμασία για το πολιτικό σύστημα το πώς αντιμετωπίζει στην πράξη τους ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τους πιο αδύναμους και ευαίσθητους».

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...