Δελτία Τύπου

10.06.2019 - ΔΤ Δήλωση της Προέδρου του ΝΕΟ για τα 75 χρόνια από την σφαγή στο Δίστομο

 

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2019 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Απάντηση της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. για τα 75 χρόνια από την σφαγή στο Δίστομο    

 

     Με αφορμή τα 75 χρόνια από την σφαγή στο Δίστομο, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

     «Σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια το Δίστομο υπέστη μια πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο θηριωδία από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 άνθρωποι εκτελέστηκαν απάνθρωπα.

     Μέχρι και σήμερα η Ελλάδα περιμένει από την Γερμανία την έμπρακτη αναγνώριση των εγκληματικών ενεργειών της σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού αλλά και σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

     Η πρόσφατη ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ στο ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές επανορθώσεις και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, ότι δηλαδή πρόκειται για ζητήματα που έχουν επιλυθεί στο παρελθόν, αποτελεί ιστορική ύβρη και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ελλάδας, οι οποίες γίνονται βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

     Είναι καιρός αυτά να αναταχθούν διότι δεν αποτιμώνται όλα με οικονομικούς όρους, όπως δυστυχώς συνεχίζει να κάνει η γερμανική πρακτική. Γι’ αυτό και αποτελεί ηθική και ιστορική υποχρέωση του συνόλου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για τις γερμανικές επανορθώσεις και για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Άλλοθι, όπως ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου οι ελληνικές απαιτήσεις είναι προσχηματικές, δεν υπάρχουν.

     Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να δηλώσουν ξεκάθαρα χωρίς υπεκφυγές τη θέση τους στο ζήτημα αυτό. Δεν μπορούν κάποιοι να ζητούν την ψήφο των πολιτών, όταν  με την στάση και την συμπεριφορά τους αγνοούν τα δίκαια της Ελλάδας και των απογόνων όσων υπέστησαν την γερμανική θηριωδία».

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...