12.06.2019 - ΔΤ Δήλωση Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου για την στρατηγική των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2019

Δήλωση Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου

για την στρατηγική των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή τη στρατηγική των πολιτικών κομμάτων για τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα βίντεο, οι απαντήσεις και οι ανταπαντήσεις, οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις δεν προσφέρουν στην αναβάθμιση της ήδη απαξιωμένης ποιότητας του πολιτικού λόγου μέσα στην προεκλογική περίοδο και γι’ αυτό προτείνω τα κόμματα να έχουν καθαρές θέσεις, έτσι ώστε να γίνει εύκολα αντιληπτό από τους πολίτες, από την κοινωνία τι ακριβώς προτείνουμε.

Θεωρώ ότι αυτό βοηθάει τόσο τα κόμματα, διότι θα μπορούν να πουν την επομένη των εκλογών ότι ‘‘οι θέσεις μας ήταν καθαρές και γνωστές’’ και τους πολίτες για να μπορούν να αποφασίσουν μέσα από τις καθαρές θέσεις των κομμάτων τις επιλογές τους, όποιες κι αν είναι αυτές. Η πρότασή μου αυτή ελπίζω να εισακουστεί και να δούμε συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων με καθαρές τις θέσεις τους, προκειμένου να αναβαθμιστεί και η ποιότητα του πολιτικού διαλόγου και να διευκολυνθεί και η κοινωνία και τα ίδια τα κόμματα.

Η δημιουργική ασάφεια μας έρχεται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να είναι εργαλείο εξαπάτησης ή παραπλάνησης της κοινωνίας και υποβάθμισης του πολιτικού συστήματος».