Ερωτήσεις

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Θέμα: «Λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος»

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:    Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  

ΘΕΜΑ:   Λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος

            Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε από τις καταγγελίες πως το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο οποίο εκπαιδεύονται παιδιά και νέοι με νοητική υστέρηση, δεν πρόκειται να συνεχίσει την κανονική του λειτουργία μετά το πέρας των διακοπών του Πάσχα.

            Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχει ζητηθεί η παραίτηση σύσσωμου  του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ενώ ο Πρόεδρος την έχει ήδη υποβάλλει. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελίες της ΚΕΔΕ, οι εργαζόμενοι βρίσκονται από την Μ. Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας, καθώς το Σικιαρίδειο δεν έχει λάβει ακόμη οικονομική ενίσχυση από το αρμόδιο Υπουργείο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι.

            Την ίδια ώρα, η αρμόδια Υπουργός δηλώνει πως το Ίδρυμα δεν κλείνει, αλλά αναβαθμίζεται. Επίσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου θα λειτουργήσει κανονικά, χωρίς να γίνεται ωστόσο καμία αναφορά στα επαγγελματικά εργαστήρια.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα. Υπουργός:

  1. Ποιό είναι το ύψος της χρηματοδότησης που έχει λάβει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα από την αρχή του έτους έως σήμερα;
  2. Ποιό είναι το ύψος των οφειλών που έχει το Ίδρυμα προς τρίτους;
  3. Έχει ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η παραίτηση του Δ.Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος και για ποιό λόγο;
  4. Αληθεύει πως οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας;
  5. Με ποιό τρόπο και με ποιό χρονοδιάγραμμα θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση του Σικιαριδείου Ιδρύματος;
  6. Εκτός του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, τα επαγγελματικά εργαστήρια για νέους με νοητική υστέρηση άνοιξαν μετά τις διακοπές του Πάσχα;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

 Αθήνα, 24 Απριλίου 2017

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου                                               

         Βουλευτής Β’ Αθηνών

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...