Ερωτήσεις

Ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Θέμα: «Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών»

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:    Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:  Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

            Σοβαρό ζήτημα λειτουργίας έχει προκύψει στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ύστερα από την παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου πριν από δύο μήνες. Η παραίτηση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ΙΓΜΕ, προκειμένου να υλοποιηθούν τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις, οι οποίες βασίζονται σε προηγούμενη απόφαση του Αρείου Πάγου.

            Συγκεκριμένα, από το 2009 δεν έχουν καταβληθεί σε πρώην εργαζομένους του Ινστιτούτου οι αποζημιώσεις που δικαιούνται βάσει ασφαλιστηρίου συμβολαίου με την Εθνική Ασφαλιστική. Σημειώνεται, πως το ασφαλιστήριο έχει καταγγελθεί από το 2013, καθώς το ΙΓΜΕ δεν πλήρωνε πλέον τα ασφάλιστρα.

            Προβληματίζει έντονα το γεγονός πως το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει όλα τα έργα, υπέρ τρίτων του ΙΓΜΕ και οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι. Επιπλέον, δίχως Διοίκηση δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικής αξίας 15 εκατ. Ευρώ.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς θα αντιμετωπίσετε το γεγονός πως οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες;
  1. Πότε θα ορίσετε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να πάψει το ΙΓΜΕ να είναι ακέφαλο;
  1. Τί σκοπεύετε να πράξετε ώστε να αποδεσμευθούν άμεσα οι λογαριασμοί του ΙΓΜΕ;
  1. Για ποιό λόγο δεν προχωράτε στην αποζημίωση των δικαιούχων πρώην εργαζομένων του ΙΓΜΕ, όπως προβλέπεται από τις δικαστικές αποφάσεις;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

 Αθήνα, 7 Ιουνίου 2017 

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου                                                                    

Βουλευτής Β’ Αθηνών

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...