Ερωτήσεις

Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Θέμα: «Ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών: Μία από τις πολλές υποσχέσεις;»

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

ΠΡΟΣ:  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

            Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων                           

ΘΕΜΑ:  Ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών: Μία από τις πολλές υποσχέσεις;

 

Σύμφωνα με το από 19.05.2016 δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά και της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου δρομολογείται η ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών. Στο άρθρο αναφέρεται ότι τα δύο Υπουργεία θα προχωρούσαν στον ορισμό μίας 8μελούς επιτροπής, η οποία και θα αναλάμβανε την αναμόρφωση του προγράμματος και της διάρκειας των σπουδών με στόχο την αναβάθμιση των σχολών και την ένταξή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και άλλες λειτουργικές λεπτομέρειες.

        Ένας χρόνος και πλέον έχει περάσει και το μόνο που μπορεί να κανείς να πει με σιγουριά είναι ότι ο πολυπόθητος διάλογος με τους φορείς δεν έχει ξεκινήσει, και η πολιτική ηγεσία των δύο Υπουργείων δείχνει αναποφάσιστη με την εισαγωγή φωτογραφικών άρθρων σε ποικίλα νομοσχέδια και την συνακόλουθη απόσυρση αυτών.

 

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Έχει συσταθεί η επιτροπή που θα ασχοληθεί με την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών; Ποιες οι αρμοδιότητές της; Παρακαλώ όπως μας κοινοποιηθεί η απόφαση σύστασης και συγκρότησης αυτής.
  1. Ποιά η εισήγηση της εν λόγω Επιτροπής προς την πολιτική ηγεσία των δύο Υπουργείων; Παρακαλώ να μας κοινοποιηθεί η σχετική εισήγηση.
  1. Με ποιούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, προγραμματίζεται να διεξαχθεί διάλογος για την ουσιαστική διευθέτηση του θέματος της αδιαβάθμητης εκπαίδευσης στις Παραστατικές Τέχνες (Θέατρο - Μουσική - Χορό);

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017    

 

 

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου                                                            

Βουλευτής Β’ Αθηνών

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...