Ομιλίες

ΓΡΑΜΜΗ 15 Μαίου 2001 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ· ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

 ΓΡΑΜΜΗ
15 Μαίου 2001
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ · ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Η Νέα Δημοκρατία έχει προτάσεις και λύσεις

Εκδήλωση της ΤΕ της ΝΔ για τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα Κατερίνα Παπακώστα «κατέκτησε» με πολλά... επιχειρήματα όσους πήραν μέρος στην εκδήλωση η οποία έγινε στο «Αλλοτινό» την Κυριακή με αφορμή την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας που διοργάνωσε η ΤΟ Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας. Γοήτευσε με την παρουσία της τους άνδρες που βρέθηκαν εκεί, αλλά προσπάθησε -και τα κατάφερε- να κερδίσει και τις γυναίκες, μητέρες και μη, με τον χειμαρρώδη λόγο της. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Κατερίνα Παπακώστα μητέρα δύο παιδιών , δίνει ιδιαίτερη σημασία στη βοήθεια που δίνει το κράτος για να γίνει μητέρα μια νέα γυναίκα Η κα Παπακώστα σημείωσε πως έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος -επανέλαβε χαρακτηριστικά από τις κυβερνήσεις Σημίτη- η πολύτεκνη μητέρα, γενικότερα η ελληνίδα μητέρα και πως η Νέα Δημοκρατία σχεδιάσει να της δώσει εκείνα που το κράτος της οφείλει.

Η κα Παπακώστα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την κυβερνητική πολιτική, αναφέροντας πολύ συχνά το όνομα του πρωθυπουργού, τόσο στην ομιλία της σε αμιγώς κομματικό ακροατήριο όσο και στην συνέντευξη Τύπου την οποία έδωσε μετά την εκδήλωση.

Η βουλευτής της Β' Αθηνών έδειξε να είναι ενημερωμένη για πολλά ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η πρόνοια, η στήριξη των γυναικών και των μητέρων, αλλά και θέματα όπως το ασφαλιστικό για το οποίο ρωτήθηκε και στην συνέντευξη Τύπου.

Η κα Παπακώστα αποσαφήνισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει σαφή Θεση για το ασφαλιστικό: τριμερής στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος με εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους, κάτι που όπως είπε έχει θεσμοθετηθεί. «Αν το κράτος εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νόμο Σιούφα και την τριμερή συμμετοχή στο ασφαλιστικό του 1990-92 σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα αντιμετώπιζαν προβλήματα», τόνισε, για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά πως «...σήμερα το κράτος οφείλει στα ασφαλιστικά ταμεία 2 τρις δραχμές, δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του από το 1993 που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ Για την κατάσταση στην Περιφέρεια έκανε λόγο για περιθωριοποίηση της και για μεταφορά πληθυσμού στα αστικά κέντρα και κυρίως την Αθήνα, τονίζοντας πως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αφού σπατάλησαν δύο Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, το Ιο και το 2ο, σήμερα δεν μπορούν να υλοποιήσουν, είτε λόγω καθυστερήσεων είτε λόγω ανικανότητας («η χώρα είναι απροετοίμαστη» είπε χαρακτηριστικά), το 3ο ΚΠΣ με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα έργα υποδομής και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα τελευταία γκάλοπ τα οποία φέρουν τη Νέα Δημοκρατία προηγούμενη με 9 μονάδες και αρκετές φορές αναφέρθηκε στις αξίες οποίες πρέπει να επιστρέψει η ελληνική οικογένεια και είναι εκείνες στις οποίες οφείλεται η συνοχή της.

Για την ισότητα που ρωτήθηκε, η κα Παπακώστα αν και δεν την εκφράζει. όπως είπε, η ποσόστωση των γυναικών στα θεσμοθετημένα όργανα, εν τούτοις είναι ένα όχημα, ένα κίνητρο για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά. Σημείωσε επίσης πως οι γυναίκες είναι πάντα παρούσες στην καθημερινή ζωή και στην κοινωνία και πώς εικοστός πρώτος αιώνας θα είναι ο αιώνας των γυναικών.

Για τις πολιτικές εξελίξεις σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία έρχεται στην εξουσία, πως είναι έτοιμη να κυβερνήσει και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα όπως το ασφαλιστικό, αλλά και όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

.. Την κα Παπακώστα προσφώνησαν στην εκδήλωση για την ημέρα της μητέρας οι πρόεδροι της Τοπικής και Νομαρχιακής Επιτροπής κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Συλίκας, η υπεύθυνη του τμήματος γυναικών της ΤΕ Κοζάνης κα Τάσα Παπά, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής κ. Βασίλης Βύζας, καθώς απουσίαζαν οι συνάδελφοι του κ.κ. Νίκος Τσιαρτστώνης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι είχαν κοινοβουλευτική απασχόληση.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...