Ομιλίες

ΛΑΟΣ 13 Μαΐου 2001 Πανέτοιμο το κόμμα μας να κυβερνήσει τον τόπο "Βαρύτατη είναι σήμερα η ευθύνη μας, ως στελεχών της Ν.Δ.Την ώρα που υπάρχει ένα τεράστιο κυβερνητικό έλλειμμα και είναι ακυβέρνητο το σκάφος της χώρας μας, η Ν.Δ. αισθάνεται ακόμα βαρύτε

ΛΑΟΣ

13 Μαΐου 2001


Πανέτοιμο το κόμμα μας να κυβερνήσει τον τόπο


"Βαρύτατη είναι σήμερα η ευθύνη μας, ως στελεχών της Ν.Δ.Την ώρα που υπάρχει ένα τεράστιο κυβερνητικό έλλειμμα και είναι ακυβέρνητο το σκάφος της χώρας μας, η Ν.Δ. αισθάνεται ακόμα βαρύτερο το χρέος και το φορτίο να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα καθημερινά προβλήματα του τόπου".
Μ' αυτή την εκτίμηση, η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα "άνοιξε" τη συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στη Βέροια όπου βρέθηκε καλεσμένη της Τ.Ε.Γυναικών του κόμματος, στην προσπάθεια της ΝΔ να επικοινωνήσει με τους πολίτες.
Στο πάνελ μαζί με την βουλευτή Β¨Αθηνών ήταν εκ μέρους της Τ.Ε. Γυναικών Ημαθίας η Ιωάννα Τραπεζανλίδου. οι βουλευτές του Νομού Μιχ Χαλκίδης και Ηλίας Φωτιάδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ζωγράφος, ο δήμαρχος Ανθεμίων κ. Καρυπίδης, ο πρόεδρος της Τ.Ε.Βέροιας κ Λαφαζάνης και ο νομαρχιακός σύμβουλος Αργ. Γκαμπέσης.
Με τον γνωστό χειμαρώδη πολιτικά της λόγο η κ. Παπακώστα άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε "ανίκανη, αναποτελεσματική και επικίνδυνη· και της χρέωσε "αμέλεια, ολιγωρία και αδιαφορία" για τα προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Σε ερώτηση του "Λαού" για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αυτό το θέμα είναι επίκαιρο.
oΑυτό οφείλεται σ' εκείνο το οποίο, εμείς, ως Ν.Δ. είχαμε επισημάνει προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική πολιτεία ότι η κυβέρνηση Σημίτη. είναι μια κουρα-
σμένη κυβέρνηση, φθαρμένη στη συνείδηση της κοινωνίας-που μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης αποδείχθηκε ανίκανη ενώ τελευταία αποδεικνύεται και επικίνδυνη.
Ο τόπος έχει μείνει δραματικά πίσω στα θέματα της-ανεργίας, της παιδείας, της υγείας, της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και βεβαίως στο ασφαλιστικό, που συμπληρώνει τη χιονοστιβάδα των κυβερνητικών ελλειμμάτων τόνισε η κ. Παπακώστα δηλώνοντας ότι η Ν Δ δεν αισθάνεται κανενός είδους πολιτική ανασφαλεία και είναι πανέτοιμη για εκλογές. "Αυτό όποτε κι αν συμβεί είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε κι αν θέλετε το ευχόμαστε . Μακάρι να είναι και αύριο οι εκλογές.. Το θέμα είναι ότι η ΝΔ. προσπαθεί με την πολιτική της συμπεριφορά και σύμφωνο με το σύνταγμα, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά να σύρει την κυβέρνηση σε εκλογές".
Για την επιλογή των υποψηφίων στις επερχόμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές, η βουλευτής της Ν.Δ εξέφρασε την άποψη ότι η Τοπική κοινωνία θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για το ποιους επιθυμεί να την αντιπροσωπεύσει. "Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε, κατά τόπους, αυτές τις καλές προσπάθειες
Η κ. Παπακώστα, σχετικά με τις γυναίκες - πολιτικούς, εκτίμησε ότι υστερούν σημαντικά σε συμμετοχή στα υψηλά κέντρα αποφάσεων ενώ η περιορισμένη συμμετοχή τους στην πολιτική σκηνή γενικότερα, οφείλεται, κυρίως, στο ότι δεν υπάρχει κατάλληλο και φιλικό περιβάλλον απέναντι στις γυναίκες που έχουν διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά.
Είναι θέμα που αφορά την ελληνική κοινωνία η οποία δεν έχει φτάσει σ' εκείνο το σημείο των ίσων ευκαιριών και προϋποθέσεων υπογράμμισε η βουλευτής.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...