Τελευταία Νέα

Κατ. Παπακώστα: «Αντιπλημμυρική προστασία για την Δυτική Αττική»

Σε συνέχεια των καταστροφικών πλημμυρών στην δυτική Αττική η Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

            «Η χώρα έχει κηρυχθεί σε εθνικό πένθος.

            Η Δυτική Αττική μοιάζει ανοχύρωτη επειδή δεν εφαρμόζεται ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός. Οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις εφαρμογής αυτού του σχεδιασμού, σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων ή με αφορμή άλλες αιτίες, βγάζουν στην επιφάνεια προβλήματα τα οποία η κεντρική διοίκηση αλλά και η αυτοδιοίκηση οφείλουν να αντιμετωπίσουν εφεξής με αποτελεσματικό τρόπο.

            Ενδεικτικά, αναφέρω ζητήματα πολεοδομικών αυθαιρεσιών, χωματερές, απορρίμματα και περιβαλλοντικά ζητήματα, τα οποία διαχρονικά, αντιμετωπίζει η πολυπληθής περιοχή της Δυτικής Αττικής, την οποία  διασχίζει η Ιερά Οδός και στην οποία υπάρχουν σημαντικοί αρχαίοι δήμοι.

            Απαιτείται, εξαιτίας της ιδιομορφίας και του αναγλύφου της Δυτικής Αττικής, κατ’ εξαίρεση να επιταχυνθεί η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, όπως το κάνει με επιτυχία η Ολλανδία, διότι η περιοχή έχει μεγάλους ορεινούς όγκους και ο αστικός ιστός αδυνατεί να διαχειριστεί τις μεγάλες ποσότητες νερού. Πρέπει να εφαρμοστεί ένας συνολικός σχεδιασμός, ad hoc, για την Δυτική Αττική, καθώς συνυπάρχουν ο αστικός ιστός και οι βιομηχανικές μονάδες, σε συνδυασμό με την ιδιομορφία της περιοχής της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να θωρακιστεί.

            Λυπούμαι βαθύτατα, γιατί θρηνήσαμε θύματα και εκφράζω την συμπαράστασή μου στους οικείους των θυμάτων και στους πληγέντες.»