Τελευταία Νέα

Μήνυμα Κ. Παπακώστα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

        «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS μας υπενθυμίζει τον αγώνα εναντίον της επιδημίας και το χρέος της κοινωνίας και της Πολιτείας να είναι δίπλα στους πάσχοντες από HIV/AIDS λοίμωξη.

        Η Πολιτεία υποχρεούται να κάνει δράσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας και την στήριξη των πασχόντων. Στο επίκεντρο των σχετικών δράσεων και προσπαθειών πρέπει να είναι ο  σεβασμός στα δικαιώματα των ανθρώπων, ώστε να μην προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα των πασχόντων.

       Αυτή η ημέρα είναι και η αφορμή για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ως προς την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, πράγμα που δυστυχώς δεν έχουμε επιτύχει. Οφείλουμε να αποδείξουμε και στην καθημερινότητά μας, ότι δεν θέλουμε οι οροθετικοί να είναι στιγματισμένοι και περιθωριοποιημένοι. Σήμερα, όπως και όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για το HIV/AIDS, να ενημερώνουμε τον κόσμο και να πραγματοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης.

      Στο πλαίσιο αυτό, ως πολιτικοί, πρέπει να στηρίζουμε τους θεσμούς υγείας, ώστε από την πλευρά των ασθενών και των λοιπών πολιτών να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη προς αυτούς. Οι υφιστάμενες δομές, οι ιατροί και οι νοσηλευτές κάνουν ό,τι μπορούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες, απαιτούνται ωστόσο οι ορθές πολιτικές, που θα τους επιτρέψουν να βοηθήσουν με αποτελεσματικό τρόπο τους ανθρώπους που τους έχουν ανάγκη, έχοντας στην διάθεσή τους υλικά και φάρμακα που είναι απαραίτητα για τους πάσχοντες.»