Άρθρα

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ON ALERT

Δεν υπάρχουν μόνο υποψήφιοι βουλευτές στρατιωτικοί.Υπάρχουν και άνθρπωποι που έχουν άμεση σχέση με στρατιωτικούς ,όπως για παράδειγμα η κ.Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου η οποία σε άρθρο της εισημαίνει ότι οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν εθνική αρωγή

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ν.Δ.
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ – ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

 
Πριν ακόμη από τους διαφωτιστές, οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των ασθενέστερων ήταν αρχαία ελληνική υπόθεση και εκφραστές τους, ανάμεσα σε άλλους, ο Σόλων και ο Λυσίας – που πολεμήθηκαν και οι δύο γι’ αυτές τις προχωρημένες τακτικές τους...Κάποιες φορές, είναι αναγκαίο να κοιτάμε πίσω και να συνεχίζουμε στο αύριο, κρατώντας μόνο τα θετικά!
 
Οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όμως, προϋποθέτουν και μια θεμελιώδη σύμβαση με τον ίδιο τον λαό! Ένα κοινωνικό συμβόλαιο, δηλαδή, γι’ αυτά, που πρέπει να αλλάξουμε. Γι αυτά, που πρέπει να διαφυλάξουμε. Και γι’ αυτά, που πρέπει να πετύχουμε.
 
Το ταξίδι μάς φέρνει στις μέρες μας και στις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχουμε ανάγκη να εφαρμόσουμε. Μερικές απ’ αυτές, για τις οποίες δεσμευόμαστε και δημόσια, είναι τέσσερα σημαντικά νομοθετήματα:
1ο To νομοθέτημα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κ.λπ.
2ο Ένα φορολογικό νομοσχέδιο, για να αποκτήσουμε, πια, απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
3ο Το νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης, που παραμένει τεράστια.
4ο Ένα πολυ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη, που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες, για να ξεκολλήσει η Οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς.
 
Όμως οι αλλαγές αυτές στηρίζονται στην ασφάλεια και τη δημόσια τάξη της χώρας. Είναι πίστη μας πως, για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχουμε αστυνομικούς, που δεν βλέπουν, συνεχώς, τον, ήδη, πετσοκομμένο μισθό τους να πέφτει. Γι’ αυτό και προτείνουμε ότι τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα, πρέπει ν’ αποκατασταθούν. Ηδη, έχουμε υπολογίσει τη δαπάνη από ισοδύναμα μέτρα. Εδώ δεν πρόκειται για ένα κλαδικό αίτημα. Πρόκειται για προτεραιότητα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.
 
Το ίδιο ισχύει και για τα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι ακόμα, ν’ αφήσουμε πίσω μας, μια για πάντα, την απαξίωση σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δημοκρατικές χώρες τιμούν τους άνδρες και τις γυναίκες, που υπηρετούν την Πατρίδα. Δεν τους καθυβρίζουν. Δεν τους προσβάλλουν. Και δεν υπονομεύουν το ηθικό τους!
 
Παράλληλα, πρέπει να επιτύχουμε μία στρατηγική σε βάθος χρόνου για τα ζητήματα της ΑΟΖ, σε συνεργασία με την Κύπρο και την Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό ν’ αντιληφθούμε η Ελλάδα και η Κύπρος ότι αυτό θα δώσει προστιθέμενη αξία στη χώρα, την οποία πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε.
Πιστεύουμε στην αποκατάσταση των αδικών στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνου, με ισοδύναμα από αύξηση τζίρων και ΦΠΑ - μέσα στον χρόνο. Πιστεύουμε ότι οι δανειολήπτες πρέπει ν’ ανακουφιστούν άμεσα, ιδιαίτερα όσοι πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν με λιγότερο εισόδημα ή έχασαν τις δουλειές τους. Γι’ αυτό δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Το μέτρο θ’ ανακουφίσει πραγματικά πολλά νοικοκυριά, αλλά δεν θα πλήξει τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος.
 
Με αυτά τα μέτρα, ενδεικτικά και με άλλα, για τα οποία δεσμευόμαστε, σκοπεύουμε να προσκαλέσουμε όλους τους Έλληνες σε εθνική αρωγή για μια τέτοια εθνική προσπάθεια!
 
 

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...