Άρθρα

Είναι η Αριστερά, «ηλίθιε»… - Άρθρο στο pronews.gr

Ένα συμβάν μπορεί να αποβεί μοιραίο για να ξεδιπλωθεί μία  ολόκληρη κουλτούρα, μία ολόκληρη κοσμοθεωρία. Αυτό συνέβη με το πρόσφατο δημοσίευμα για την σεξουαλική παρενόχληση και την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκαν πέντε γυναίκες υπάλληλοι της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τον πρώην Πρέσβη, το διάστημα 2012-2013.

            Μεταξύ άλλων, δημοσιεύθηκε η επιστολή που είχε στείλει τότε ο κ. Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, κ. Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο και καθησύχαζε πως το προσωπικό της Πρεσβείας δεν θα ελάμβανε μέτρα εναντίον του Πρέσβη εντός της Ελλάδος. Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε «την Αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα». Αυτή την απόκρυψη από την πλευρά των εργαζομένων, ο κ. Τσίπρας την είχε αποκαλέσει «πολιτική ωριμότητα».

            Καταθέσαμε - οι γυναίκες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - σχετική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, καθώς η παρενόχληση και η σεξουαλική παρενόχληση στην Ελλάδα, η οποία είναι κράτος δικαίου – ακόμα και αν αυτό παραβλέπεται ενίοτε – απαγορεύεται. Επιπλέον, ο νόμος 3488/2006 απαγορεύει την λύση σχέσης εργασίας λόγω μη ενδοτικότητας του εργαζομένου σε σεξουαλική ή άλλη παρενόχληση.

Τελικά αποδείχθηκε ότι οι συγκεκριμένες υπάλληλοι δεν προστατεύθηκαν από τον νόμο, καθώς ο Πρέσβης, ο οποίος διαδέχθηκε τον φερόμενο ως δράστη, απέλυσε τέσσερις από τις πέντε εργαζόμενες, χωρίς αιτιολογία.

            Η ουσία του θέματος, δεν είναι να αναλυθούν για λόγους «κιτρινισμού» τα καμώματα ενός «ερωτύλου» Πρέσβη, όπως περιγράφηκε από κάποια ΜΜΕ. Στο επίκεντρο της δικής μας προσοχής ευρίσκεται ένα σοβαρό ολίσθημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έβαλε την εικόνα της Αριστεράς πάνω από την εφαρμογή του νόμου και πάνω από τον σεβασμό προς τις εν λόγω γυναίκες – υπαλλήλους. Προφανώς, το πρόβλημα και η διαφωνία δεν είναι η «αριστερή πολιτική» ή η «αριστερή θεώρηση» των πραγμάτων. Διαφωνούμε στο γεγονός πως στο όνομα της εικόνας της Αριστεράς καταπατήθηκαν ο νόμος και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

            Για τον «κοινωνικό» ΣΥΡΙΖΑ υπέρτερο αγαθό στην πράξη είναι η εικόνα της Αριστεράς, εντός Ελληνικών συνόρων αλλά και σε άλλες ηπείρους. Νόμοι και άνθρωποι έρχονται τελικά σε δεύτερη μοίρα…

 

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 20/05/2016 στο pronews.gr. Δείτε το εδώ.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...