Άρθρα

Βραδυνή Οκτώβριος 2002 Η κινητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τις επικείμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές δεν είναι αποκομμένη από τους στόχους που έχουν οι κυβερνώντες για τις προσεχείς Εθνικές Εκλογ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΡΑΔΥΝΗ
Η κινητικότητα και το ΠΑΣΟΚ
Κοινό μέτωπο για προστασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
Βουλευτής Ν.Δ.Β' Αθηνών

Η κινητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τις επικείμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές δεν είναι αποκομμένη από τους στόχους που έχουν οι κυβερνώντες για τις προσεχείς Εθνικές Εκλογές.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσει τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές για να αλλάξει, σε επίπεδο τουλάχιστον εικόνας, το σε βάρος του πολιτικό κλίμα, το οποίο κατά γενική ομολογία υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Η αλλαγή του κλίματος 0α βοηθήσει το κόμμα, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει από τη Χαριλάου Τρικούπη, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που χρειάζεται για να φέρει στο μέτρα του τη μάχη των προσεχών Εθνικών Εκλογών.

Η τακτική αυτή του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει σε ένα μεγάλο βαθμό τον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παράλληλα δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και τοποθετείται απέναντι στο θεσμό πάντα με γνώμονα τις επιδιώξεις και τους στόχους τους οποίους έχει ως σύστημα εξουσίας.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αναλύσει σε βάθος την κυβερνητική αυτή τακτική. Κυρίως, μέσα από τις θέσεις που θα διατυπώσει για τη μάχη των Δημοτικών Εκλογών, οφείλει να διασφαλίζει την ανεξαρτησία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την κυβερνητική της προοπτική. Η σύνθετη και συνάμα δύσκολη αποστολή που έχει μπροστά της να εκτελέσει η Νέα Δημοκρατία δημιουργεί πολλαπλές υποχρεώσεις στην ηγεσία και τα στελέχη της, τόσο για την ένταση όσο και για την ποιότητα της πολιτικής που πρέπει να παράγει. Η αποστολή που έχει η Νέα Δημοκρατία την υποχρεώνει βασικά να αναπτύξει σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο μια ενιαία δράση, που στόχο θα έχει την πολιτική και κοινωνική απομόνωση των εκφράσεων του Κινήματος στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με προχειρότητα, ευκαιριακά και από τη μια ημέρα στην άλλη. Διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές την ανάγκη συνεργασίας με όλα τα στελέχη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και τις πολιτικές δυνάμεις εκτός του ΠΑΣΟΚ. πρέπει να προβάλλουμε τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στις τοπικές
κοινωνίες.

Οφείλουμε επίσης να αναδείξουμε την υποβάθμιση στην οποία έχει οδηγήσει η κυβέρνηση στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, με τη δράση μας, πρέπει να πείσουμε και τον τελευταία Έλληνα πολίτη για ης συνέπειες που θα υπάρξουν στο σύστημα διοίκησης της χωράς αλλά και στο πολιτικό μας σύστημα από την τυχόν επικράτηση των κυβερνητικών υποψήφιων.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...