Άρθρα

Αδέσμευτος του Ρίζου Πληρώνουμε για την Παιδεία τα τριπλάσια από τους Ευρωπαίους

Πληρώνουμε για την Παιδεία τα τριπλάσια από τους Ευρωπαίους

Με ευθύνη της κυβέρνησης δεν επικράτησε στον βαθμό που προσδοκούσαμε ο πολιτικός πολιτισμός. Τη θέση αυτή διατύπωσε σχολιάζοντας στον "Α.Τ." η κ. Κατερίνα Παπακώστα, υποψήφια με τη Ν.Δ. στη Β' Αθηνών, το κλίμα πόλωσης των τελευταίων ημερών.
Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει μια έντονη προεκλογική κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Το περιεχόμενο της κόντρας αυτής πόσο σχέση έχει με μια αντιπαράθεση προγραμμάτων και ιδεών που περιμένουν οι πολίτες;
"Δυστυχώς και σε αυτές τις εκλογές με ευθύνη της κυβέρνησης δεν επικράτησε στον βαθμό που προσδοκούσαμε ο πολιτικός πολιτισμός με την έννοια της αντιπαράθεσης με επιχειρήματα, με συγκεκριμένα προγράμματα και πολιτικές δεσμεύσεις για τη νέα διακυβέρνηση του τόπου. Αφού τίποτα από αυτά που επαγγέλθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου ως νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε πράξη".
Πιο συγκεκριμένα;
"Για παράδειγμα είδαμε να χύνεται πολύ μελάνι και να γίνεται πολύς λόγος για θέματα επιφανειακής επικοινωνίας και όχι κουβέντα επί της ουσίας, ειδικά για τις πολιτικές που προτείνουμε σε σχέση με την ανεργία που χτυπάει πια σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό ή για την ακρίβεια και πώς αυτή αντιμετωπίζεται την ώρα που ο παραγωγός πουλάει σε ένα σάπιο και σαθρό κύκλωμα μεσαζόντων σε εξευτελιστικές τιμές το προϊόν για 44 δρχ. το κιλό στο στάρι, ενώ ο καταναλωτής την ίδια ώρα αγοράζει 700 δραχμές το κιλό το ψωμί. Οι Έλληνες πληρώνουμε 3 φορές παραπάνω χρήματα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για την παιδεία, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μεγαλόστομα τη βαφτίζει δημόσια και δωρεάν. Στο ΕΣΥ, που είναι το πιο ακριβοπληρωμένο και ταυτόχρονα με τις πιο κακές υπηρεσίες στην Ε.Ε., η μόνιμη εικόνα είναι οι ουρές, η ταλαιπωρία και τα ράντζα όταν υπάρχει έλλειμμα θέσεων 25.000 νοσηλευτικού προσωπικού για να καλύψουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας των συμπολιτών".
Θεωρείτε ότι αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα κάνει την τελική του επιλογή ο Έλληνας ψηφοφόρος;
"Πιστεύω πως σε αυτές τις εκλογές ο πολίτης θα ψηφίσει αυστηρά με τη λογική του δείχνοντας πως δεν είναι δυνατό κάποιος που για 20 χρόνια έχασε ευκαιρίες και δυνατότητες να διεκδικεί να τις κερδίσει έχοντας στο ενεργητικό του κόκκινο το ταμείο της πολιτικής του αξιοπιστίας".
Τι θα σηματοδοτήσει η επόμενη μέρα των εκλογών για την ελληνική κοινωνία;
"Η επόμενη μέρα των εκλογών κατά την άποψή μου θα σηματοδοτήσει την αφετηρία που θα σημάνει την αλλαγή στα πολιτικά πράγματα του τόπου".

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...