Άρθρα

Απογευματινή 22 Μαίου 2004 Η τελική ευθεία για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αναδεικνύετα

Άρθρο 22 Μαίου 2004

Η τελική ευθεία για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αναδεικνύεται μέσα μας ταυτόχρονα με το άγχος για την επιτυχία, και από κοινού με το καλωσόρισμα εκείνων των χιλιάδων που θα πλημμυρίσουν την ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το μεγαλύτερο γεγονός της τετραετίας.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας είναι καθαρά ελληνική απόφαση.
Τους ζητήσαμε όλοι μαζί. Του επιδιώξαμε μαζί. Τους υποδεχθήκαμε. Δουλεύουμε πια όλοι μαζί για την επιτυχία τους.
Στους Έλληνες συχνά μας αρέσει να γκρινιάζουμε, να διαφωνούμε και να τα βάζουμε γι' αυτό που θεωρούμε κακή μας μοίρα. Όμως για την περίπτωση αυτής της εθνικής προσπάθειας είναι εξαιρετικό γεγονός ότι όλοι εργάζονται κοπιαστικά. Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμα και οι πρωταγωνιστές της αντίθετης άποψης, όταν η Αθήνα προέβαλλε την υποψηφιότητα της πριν επτά χρόνια, από τη στιγμή της ανάληψης της ευθύνης της διοργάνωσης στήριξαν την επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Το φιλότιμο των Ελλήνων υπάρχει ακόμα. Το "διαφωνώ αλλά στηρίζω" αποδεικνύει ότι οι Έλληνες δεν έχουμε χάσει τις αρχές και τις αξίες μας.
Δίχως την παραμικρή διάθεση κριτικής, και μόνο το γεγονός ότι από την επταετία της διοργάνωσης μόνο τα τέσσερα χρόνια υπήρχε ουσιαστικό έργο το οποίο και αναπλήρωσε όοχι χάθηκαν- αποδεικνύει το ότι όταν θέλουμε μπορούμε. Μπορούμε γιατί πρέπει να επιτύχουμε.
Οι πάντες γνωρίζουμε ότι η τιμή γι' αυτή τη μικρή γεωγραφικά χώρα που γέννησε την Ολυμπιακή Ιδέα και που πλέον φιλοξενεί το πνευματικό της παιδί είναι μεγάλη. Τα μάτια του κόσμου θα είναι καρφωμένα πάνω μας. Και οι έρευνες έχουν δείξει ότι μία πόλη που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται στο "μικροσκόπιο" της διεθνούς κοινότητας για χρονικό διάστημα μιας δεκαετίας. Όσο για τη χώρα που τη φιλοξενεί, της αναγνωρίζονται όλες οι προϋποθέσεις ευημερίας και ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος.
Αυτό που μένει είναι να καλωσορίσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι αυτονόητο. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μια λαμπρή ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή και να εμβαθύνουμε στην κουλτούρα μας.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας έχουν ανάγκη από τους Έλληνες της φιλοξενίας, της αρωγής, του σεβασμού και της αλληλοβοήθειας. Μπορεί τα δύσκολα χρόνια της ανασφάλειας να μας έκαναν λιγότερο αισιόδοξους, περισσότερο, φοβικούς και ακόμα πιο πολύ καχύποπτους, όμως η ελληνική ψυχή παραμένει πολιτισμένη από αισθήματα αλληλεγγύης και φιλίας. Αυτά θα επιδείξουμε στους ανθρώπους από όλο τον κόσμο όπου θα έχουν τα μάτια τους σε αυτή τη μικρή κουκίδα του χάρτη που φιλοξενεί την ύψιστη αθλητική διοργάνωση.
Γιατί πρέπει να το πάρουμε απόφαση.
Με την ευθύνη όλων μας, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...