Άρθρα

Η ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ Οι βασικότεροι σταθμοί θεωρώ πως είναι τα έργα μας...

Άρθρο Κατερίνας Παπακώστα για την εφημερίδα

Η ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ

1.Πως κρίνετε τα αποτελέσματα της 16 Σεπτεμβρίου και τι σηματοδοτεί η άνοδος της αριστεράς;
Ο ελληνικός λαός επέλεξε τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία ως την παράταξη εκείνη που μπορεί να εμπιστευτεί το μέλλον της χώρας του και το μέλλον των παιδιών του. Ψήφισε για κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας έτσι το διαβατήριο να συνεχίσουμε ταχύτατα τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Η άνοδος της Αριστεράς υποδηλώνει διαρροή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά, ως αποτέλεσμα δυσαρέσκειας.
2.Πως πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα αγκάθια της Ελληνικής Οικονομίας όπως το Ασφαλιστικό και ο λογαριασμός ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών από την νέα κυβέρνηση;
Αναφορικά με την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών, την επόμενη κιόλας των εκλογών, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως είμαστε παρόντες, δίπλα στους συνανθρώπους μας και πως οι δεσμεύσεις μας ισχύουν στο ακέραιο. Προχωρούμε ταχύτατα με πρόγραμμα, με σύστημα, οργάνωση και αποφασιστικότητα.
Σχετικά με το Ασφαλιστικό έχουμε πει αρκετές φορές ότι το ζήτημα απαιτεί διάλογο, συναίνεση, σύνθεση απόψεων και κυρίως πλατιά κοινωνική συμμαχία.

3.Ποια είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα για την χώρα αυτή την στιγμή;
Επιλογή και δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων με ξεκάθαρο Σχέδιο Πορείας. Είναι η αποκατάσταση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν, αλλά και η κοινωνική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και βεβαίως αυτό δεν μπορεί να γίνει αν η οικονομία μας δεν τρέξει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, αν δε φέρει επενδύσεις, αν δεν νοικοκυρευτεί κράτος και τα δημόσια οικονομικά.

4. Πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με το βλέμμα στραμμένο στον Ιούνιο του 2009;
Έχουμε πει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις. Αυτό είναι κάτι που το δείχνει η ιστορική της πορεία, η πολιτική πρακτική και οι καθημερινές κυβερνητικές ανάγκες.

5. Στη νέα κυβέρνηση των 41 ατόμων ο βασικός κορμός της προηγούμενης παραμένει άθικτος. Αυτό σηματοδοτεί μόνο ότι ο Κ. Καραμανλής επιδιώκει καλύτερη ποιότητα κυβερνητικού έργου χωρίς να αλλάξει πολιτικές ή και κάτι άλλο;
Στο ποδόσφαιρο, σε μια εντεκάδα, κανείς προπονητής δεν αλλάζει και τους 11 παίκτες ταυτόχρονα. Κρατάει το βασικό κορμό, και κάνει αλλαγές όπου και όποτε μπορεί σταδιακά. Το νέο Κυβερνητικό σχήμα έχει πολύ νέο αίμα, διατηρώντας ταυτόχρονα εκείνους που έπρεπε να διατηρηθούν στις θέσεις τους για να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησαν την προηγούμενη τετραετία.

6. Η απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού ήταν αλήθεια το πρώτο βήμα του κυβερνητικού σχεδίου για την σταδιακή αποψίλωση του ΛΑΟΣ από τα βασικά του επιχειρήματα που του χάρισαν την είσοδό του στην Βουλή;
To θέμα του βιβλίου της Ιστορίας έχει λήξει για την Κυβέρνηση, μετά και την απόφαση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και της Ακαδημίας Αθηνών.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...