Άρθρα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ Η εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου μας βρίσκει σε μια κρίσιμη, πλην όμως ευοίωνη στιγμή υλοποίησης του Κυβερνητικού έργου ...

Άρθρο Κατερίνας Παπακώστα για την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Η εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου μας βρίσκει σε μια κρίσιμη, πλην όμως ευοίωνη στιγμή υλοποίησης του Κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων.
Μέσα σε τρία, μόλις, χρόνια, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, απέκτησε σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, την οικονομική -και όχι μόνον- αξιοπιστία που της αρμόζει και έπαψε να είναι ''επαίτης'' στους ευρωπαϊκούς μας εταίρους. Ας μην ξεχνάμε τι παραλάβαμε και από πού ξεκινήσαμε. Παραλάβαμε μια οικονομία, όπου το έλλειμμα ήταν στο 7%. Όπου η ανεργία ήταν στο 11.7% και την μειώσαμε 4 μονάδες. Πρώτος στόχος μας ήταν να φέρουμε την ελληνική οικονομία ξανά στα πόδια της. Να την "νοικοκυρέψουμε". Και το κάναμε. Η οικονομική μας πολιτική -διαψεύδοντας πολλούς- απέδωσε. Η φορολογική μεταρρύθμιση, τα νέα αναπτυξιακά κίνητρα, οι συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Πτωχευτικός Κώδικας και το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, είναι μερικά από τα στοιχήματα που κερδίσαμε τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν. Υπενθυμίζω ότι το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας του 2004 είναι ένα Πρόγραμμα πλαίσιο, ένα Πρόγραμμα βάσης που έχει ορίζοντα οκταετίας. Αυτό το Πρόγραμμα με τις δυνατότητες της οικονομίας έγινε πράξη.

Η προσπάθεια όμως πρέπει να συνεχισθεί. Για το λόγο αυτό, ο προϋπολογισμός του 2008 αποκτά καίρια σημασία, αφού επικυρώνει τη χάραξη της οικονομικής μας πολιτικής, η οποία κινείται στους άξονες Οικονομική Σταθερότητα- Ανάπτυξη- συνέχιση των Μεταρρυθμίσεων. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις μας αφορούν όλους. Διότι σημαίνουν ανάπτυξη, επενδύσεις, ανταγωνιστική οικονομία, αλλά σημαίνουν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Σημαίνουν ανταγωνιστική παιδεία, σημαίνουν ισχυρό κοινωνικό κράτος που στηρίζει όλο και πιο αποτελεσματικά τους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας. Να φτάσει η οικονομία μας σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε πολιτικές στοχευμένες για την ποιότητα ζωής, τη στήριξη της οικογένειας και την ανασύνθεση του κοινωνικού ιστού.
Πρώτο βήμα γι' αυτό είναι η άμεση νομοθέτηση των ρυθμίσεων που, ήδη, καταθέσαμε, για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, ανάμεσα στις οποίες είναι η συγκρότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, η χορήγηση, από τις αρχές του 2008, του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ. Όλα αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία του επόμενου Προϋπολογισμού.
Οι δεσμεύσεις μας για τη νέα τετραετία θα γίνουν πράξη. Μένει λοιπόν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός στις 16 Σεπτεμβρίου: Θα προχωρήσει η Χώρα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την πρόοδο του Τόπου, ή θα εγκλωβιστεί στο τέλμα και την παρακμή του παρελθόντος; Θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές ή θα επιλέξει την οπισθοδρόμηση και την ανασφάλεια;

Εμείς δίνουμε τις δυνατότητες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, θεωρώντας ότι μόνο με υγιή οικονομία μπορούμε να προχωρήσουμε και ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να εκτιμήσουν, να ακούσουν και να δουν προοπτική στο έργο και στον λόγο της Παράταξής μας. Αυτό θα το δείξουν στο ραντεβού μας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...