Άρθρα

EXPRESS Η Ελλάδα διανύει σήμερα μια καθοριστικής σημασίας περίοδο, μια σημαντική καμπή στην αναπτυξιακή τροχιά της. Ξέρουμε, όμως...

Άρθρο Κατερίνας Παπακώστα για την εφημερίδα EXPESS

Η Ελλάδα διανύει σήμερα μια καθοριστικής σημασίας περίοδο, μια σημαντική καμπή στην αναπτυξιακή τροχιά της. Ξέρουμε, όμως, πολύ καλά πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε. Κινείται με σίγουρα και σταθερά βήματα.

Με αίσθημα ευθύνης, προωθήσαμε και προωθούμε μεταρρυθμίσεις που ξεπερνούν τον ορίζοντα της τετραετίας της κυβέρνησης. Μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν όχι μόνο στη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και σε μια μακρόπνοη αναπτυξιακή διαδικασία. Με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας.

Μέσα σε τρία, μόλις, χρόνια, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, κατάφερε να ''νοικοκυρέψει'' την οικονομία μας. Η οικονομική μας πολιτική -διαψεύδοντας πολλούς- απέδωσε. Η φορολογική μεταρρύθμιση, τα νέα αναπτυξιακά κίνητρα, οι συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Πτωχευτικός Κώδικας και το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, είναι μερικά από τα στοιχήματα που κερδίσαμε τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, απέκτησε σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, την οικονομική -και όχι μόνον- αξιοπιστία που της αρμόζει και έπαψε να είναι ''επαίτης'' στους ευρωπαϊκούς μας εταίρους.

Ταυτόχρονα, ορίσαμε, συγκεκριμένους και απόλυτα εφικτούς στόχους, όπως τη διαρκή βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του Έλληνα, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση δυναμικής, βιώσιμης ανάπτυξης, σ' ολόκληρη τη Χώρα και τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε, στα δυόμισι χρόνια που πέρασαν, δίνουν οριστικές λύσεις σε χρόνιες παθογένειες και εδραιώνουν ένα συγκροτημένο αναπτυξιακό πρότυπο, που οδηγεί στη δημιουργία Οικονομίας ευκαιριών και τη διασφάλιση βιώσιμης, ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης. Επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, με άμεσους εφικτούς στόχους:

Τη μείωση της ανεργίας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
1.Τη Συγκρότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, για τη στήριξη οικογενειών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
2.Την Κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών ακινήτων και αντικαθίσταται με ένα εφάπαξ τέλος 1%, επί της αξίας του ακινήτου.
3.Την πλήρης απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από φόρους ή τέλη.
4.Τη Χορήγηση, από τις αρχές του 2008, του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες
5.Την Αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ.
6.Την καθιέρωση, από το 2009, της Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης

Θα ήμουν η τελευταία που θα ισχυριζόμουν δε, ότι τα πράγματα είναι ρόδινα. Σημασία, όμως, έχει όλοι μας να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι. Εμείς δεν επιλέγουμε τακτική "πολιτικού Ιανού", δηλαδή, δύο πρόσωπα, δύο γλώσσες. Και αυτό οι πολίτες το αναγνωρίζουν, το αντιλαμβάνονται και στις 16 Σεπτεμβρίου είμαι σίγουρη πως θα επιλέξουν για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας, εκείνον που μπορεί να το διασφαλίσει.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...