Άρθρα

PRESS TIME Στο πληγωμένο βαθειά σώμα της Ελλάδας από τους τελευταίους εμπρησμούς, αισθανθήκαμε όλοι μας την οδύνη

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ PRESS TIME
Σεπτέμβριος 2007

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ


Στο πληγωμένο βαθειά σώμα της Ελλάδας από τους τελευταίους εμπρησμούς, αισθανθήκαμε όλοι μας την οδύνη για την άδικη απώλεια Ελληνίδων και Ελλήνων και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, ως συνέπεια ενός νοσηρού σχεδίου πυρπόλησης της χώρας.
Στις στιγμές αυτές απαιτείται λογική και ευαισθησία.
Ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του κήρυξε την ενότητα και την ομοψυχία όλων των Ελλήνων, απέναντι σ' έναν ύπουλο- ακήρυχτο σε βάρος της πατρίδος μας, πόλεμο, ο οποίος μας πληγώνει βαθιά.
Αν η λογική είναι η αρετή, που πρέπει να πρυτανεύει στις δύσκολες στιγμές, η ευαισθησία είναι άλλο τόσο, η λεπτή εκείνη απόχρωση που κάνει τη διαφορά στη συμπεριφορά των δυο κομμάτων εξουσίας.
Τα τελευταία χρόνια αντηχεί στ' αφτιά μας μονότονα η επωδός πώς: "η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος". Στην πολιτική, όμως, και στη ζωή αξιολογούμαστε, όχι τόσο για το πού μοιάζουμε, αλλά για το σε τι διαφέρουμε. Η πολιτική συμπεριφορά, λοιπόν, αυτών των ημερών, τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μέσα σ'αυτό το κλίμα, αυτό ακριβώς καταδεικνύει: δηλαδή τη διαφορά μας σε συμπεριφορές και πρακτικές που οφείλουν, ανάλογα με την περίσταση, να ευθυγραμμίζονται στον άξονα "λογική και ευαισθησία".
Την ώρα δηλαδή, που ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με μεσίστιες τις σημαίες της χώρας, ενώνοντας την ψυχή του με την ψυχή όλων των Ελλήνων, υψώνει τη σημαία της ενότητας και της προσήλωσης στο καθήκον και στη χώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου με επικοινωνιακή ορολογία Δολιανών πολώνει, διαιρεί και δηλητηριάζει τις ψυχές των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Αν ισχύει, λοιπόν, η ρήση, - και ισχύει στο ακέραιο- "πως στα δύσκολα κανείς φαίνεται", ο κ. Παπανδρέου φαίνεται πως επέλεξε τον εύκολο δρόμο της κακίας και όχι το δύσκολο μονοπάτι της αρετής, χωρίς λογική και χωρίς ευαισθησία.

Δεν είναι άραγε ασφαλές κριτήριο αξιολόγησης του ''Ηγέτη'' στις δύσκολες ώρες για να κρίνει να συγκρίνει και να αποφασίσει κυρίαρχα ο λαός;

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...