Άρθρα

CITY PRESS Στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για την νέα τετραετία - προτεραιότητα που επανέλαβε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην έκθεση της Θεσσαλονίκης- είναι αυτή

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ CITY PRESS- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ- Σεπτέμβριος 2007


Στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για την νέα τετραετία - προτεραιότητα που επανέλαβε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην έκθεση της Θεσσαλονίκης- είναι αυτή της άμεσης στήριξης του Κοινωνικού Κράτους. Ενός κράτους που σέβεται τον πολίτη, ενός κράτους με ευαισθησίες απέναντι στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους. Ισχυρό κοινωνικό κράτος όμως, σημαίνει υγιή οικονομία, ανάπτυξη, σημαίνει ανταγωνιστική παιδεία, περαιτέρω μείωση της ανεργίας και θέσεις εργασίας.
Μέσα σε τριάμισι χρόνια, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με της πλατειάς κοινωνικής συμμαχίας πέτυχε να ''νοικοκυρέψει'' την οικονομία μας. Η οικονομική πολιτική μας επιτρέπει σήμερα, να αποδώσουμε το κοινωνικό μέρισμα στις ευπαθέστερες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες πληθυσμού. Η φορολογική μεταρρύθμιση, τα νέα αναπτυξιακά κίνητρα, οι συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Πτωχευτικός Κώδικας και το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, είναι μερικά από τα στοιχήματα που κερδίσαμε τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, έχει σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο και οικονομική αξιοπιστία και έπαψε να είναι ο ''μπαταχτσής'' της Ευρώπης.
Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος, η καθημερινότητά του, η ποιότητα της ζωής του. Δεν μπορούμε όμως, να μιλάμε για κοινωνική πολιτική, αγνοώντας πως ο πυρήνας της κοινωνίας, είναι η οικογένεια. Και βεβαίως πως η οικονομία της οικογένειας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα της Ελληνίδας και του Έλληνα. Συνδέεται με το ασφαλιστικό, αφού το δημογραφικό ήταν η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλιά του.
Στην νέα τετραετία, εφαρμόζουμε στοχευμένες πολιτικές για τ5ην οικονομία της οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι:
Κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών ακινήτων και αντικαθίσταται με ένα εφάπαξ τέλος 1%, επί της αξίας του ακινήτου.
Συγκρότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, για τη στήριξη οικογενειών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Χορήγηση, από τις αρχές του 2008, του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες
Πλήρη απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από φόρους ή τέλη.
Καθιέρωση, από το 2009, της Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης
Ά Αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ.
Τα μέτρα αυτά, δίνουν ανάσα στις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, στηρίζουν την ελληνική οικογένεια και ιδίως τα νέα ζευγάρια.
Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια πρέπει να θεσμοθετηθεί η μητρότητα ως κοινωνική θητεία που να στοιχειοθετεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα ανάλογο με αυτό της στρατιωτικής θητείας. Δηλαδή, η εννεάμηνη κυοφορία της γυναίκας, συν επιπλέον δώδεκα μήνες, οι οποίοι προβλέπονται ως χρόνος προστασίας της μητρότητας -σύνολο 21 μήνες- να συνυπολογίζονται ως συντάξιμος χρόνος για κάθε παιδί.
Εκτιμώ πως παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε. Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Θεωρώ πως το ραντεβού μας στις 16 Σεπτεμβρίου θα μας δώσει την ευκαιρία να είμαστε ωφέλιμοι και χρήσιμοι στον τόπο μας.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...