Άρθρα

ΑΝΩ ΚΑΤΩ Ο Κώστας Καραμανλής και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνεται στο καθολικό αίτημα της κοινωνίας και στην εντολή

Άρθρο Κατερίνας Παπακώστα για την εφημερίδα ΑΝΩ ΚΑΤΩ

17 Σεπτεμβρίου 2007


Ο Κώστας Καραμανλής και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνεται στο καθολικό αίτημα της κοινωνίας και στην εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες, στις 16 Σεπτεμβρίου, για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, έχει ήδη ανοίξει, εδώ και αρκετές εβδομάδες, το διάλογο για το ασφαλιστικό. Στόχος μας είναι, να αντιμετωπιστούν αδικίες και στρεβλώσεις του Ασφαλιστικού μας Συστήματος, προς όφελος των εργαζομένων αλλά και των νέων γενεών εργαζομένων.

Οικοδομούμε ένα νέο Ασφαλιστικό Σύστημα βιώσιμο, πιο δίκαιο, πιο αποτελεσματικό και πιο ευρύ, όσο αφορά την κοινωνική προστασία, που να πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για πραγματική και σταθερή ενίσχυση των εισοδημάτων, των σημερινών, αλλά και των μελλοντικών συνταξιούχων.

Είναι διεθνώς παραδεκτό, ότι η λειτουργία του Ασφαλιστικού Συστήματος μιας χώρας, έχει πολλαπλές επιπτώσεις και είναι άμεσα συνυφασμένη με το γενικότερο κοινωνικό, οικονομικό, αλλά και δημογραφικό περιβάλλον. Επηρεάζει όχι μόνο τη σημερινή γενιά, αλλά κυρίως τις επόμενες, το μέλλον του τόπου μας.

Στους κεντρικούς άξονες της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης που συζητιέται αυτή την ώρα, είναι και η προστασία της Μητρότητας, θέμα εξόχως σημαντικό, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το δημογραφικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα μας, την υποαπασχόληση των γυναικών, ως ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό κρίσιμο για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Ως Υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και ως Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ πως τώρα είναι η ώρα, να εφαρμόσουμε πολιτικές που κατατείνουν στην πολυπόθητη εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή των γυναικών - επιτέλους και στην Ελλάδα- πετυχαίνοντας την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών, χωρίς όμως, να τις ανακόψουμε από τη δημιουργία οικογένειας και τη γέννηση παιδιών.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να παρέχουμε διευκολύνσεις στην οικογένεια και στην εργαζόμενη γυναίκα, κατά τη διάρκεια της παραγωγικής της ηλικίας.

Τα τριάμισι αυτά χρόνια η Κυβέρνηση έβαλε στην πολιτική ατζέντα την οικογένεια και το παιδί, ως προτεραιότητα υλοποιώντας μέτρα που διευκολύνουν την οικογένεια και τη μητέρα, με έμφαση στις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες, στις οποίες ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά.

Προωθούμε με ένταση την αύξηση του αριθμού των γυναικών στην απασχόληση. Προσθέσαμε 650 ολοήμερα σχολεία, ενώ ενισχύουμε τη λειτουργία δομών κοινωνικής φροντίδας.

Δεν ισχυρίζομαι ασφαλώς πως λύθηκαν ως ''δια μαγείας'', όλα τα προβλήματα. Μένουν πολλά να γίνουν. Έχουμε συνείδηση της ευθύνης μας απέναντι στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας, και εκτιμώ, πως πολιτικά, συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε στο περιθώριο πολύτιμους ανθρώπινους πόρους, όπως είναι οι γυναίκες.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...