Άρθρα

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Ο Πρωθυπουργός δεν μας είπε την ημερομηνία λήξης των μέτρων,ώστε να προγραμματίσουν οι οικογένειες τη ζωή τους 

«Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις Ελληνιδες και στους Έλληνες μέτρα, που, αν το που αν τα είχε πάρει νωρίτερα, θα ήταν  και ηπιότερα και  λιγότερα  οδυνηρά .

 Αυτή  η ολιγωρία της κυβέρνησης έχει κόστος για τα νοικοκυριά, για τον  οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού είναι βέβαιο ότι θα χαθεί το  25%-30% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών. 

 Ο πρωθυπουργός  δεν μας είπε την ημερομηνία λήξης των μέτρων, ώστε να προγραμματίσουν οι οικογένειες τη  ζωή τους, στη  συνέχεια. Αυτή η  κρίσιμη  συγκυρία μας υποχρεώνει περισσότερο από  ποτέ να εφαρμόσουμε  πολιτικές, που συμφιλιώνουν την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή, στοχεύο­ντας στην αύξηση της απασχόλησης των γυναικών, στην εξάλειψη των ανισοτήτων στις αμοιβές ανδρών και γυναικών για ίσης αξίας παρεχόμενη εργασία και στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος.

Προτείνουμε, δηλαδή, άλλο μείγμα πολιτικής. για να βγει  ο τόπος από την κρίση, που δεν δημιουργεί ασφυξία, δεν αδικεί τους  πολίτες, δεν οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη.

Είμαστε ανυποχώρητοι όσον αφορά στην προστασία των νοικοκυριών και ιδίως αυτών που  υφίστανται κοινωνική αποκλεισμέ και φτώχεια, δηλαδή των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων , αλλά  και της μεσαίας τάξης. Πιστεύουμε  πως  υπάρχει διέξοδος .. Είναι το δικό μας μείγμα πολιτική, το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει  :     

 Στην αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στο 60%  έως το 2010, με στόχο τη Συνθήκη της Λισσαβόνας

 Στην  ισότιμη  πρόσβαση   κοι  συμμετοχή των δύο φύλλων στην οιπαασχόληση  και στην εξάλειψη των ανισοτήτων  στις αμοιβές ανδρών και  γυναικών για ίσης αξίας παρεχόμενη εργασία

Στη στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού εισοδήματος

Στην ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των δύο φύλων σε όλους τους χώρους λήψης αποφάσεων».

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...