Άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

 

Το 8ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την κορυφαία κομματική πράξη, από την οποία θα γεννηθεί η καινούργια Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα αρχών, αξιών και θέσεων!

 

Θα εγκριθεί ο ιδεολογικός και προγραμματικός μας λόγος, κάτω από τη σημαία του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. Σημαία, που υψώνει η Ν.Δ. ως Ιδεολογική και Πολιτική Στρατηγική, που θα κερδίσει στην Κοινωνία. Αντιπαρατίθεται, λοιπόν, ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός ξεκάθαρα από την αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, που συντελείται από το ΠΑΣΟΚ, με το άλλοθι του ΔΝΤ. Αντιπαρατίθεται με το κομμουνιστικό σύστημα οργάνωσης της οικονομίας, αφού το να θες να εφαρμόσεις, σήμερα, ένα κομμουνιστικό σύστημα οργάνωσης στην οικονομία δεν είναι Προοδευτισμός. Αντιπαρατίθεται με τον αχαλίνωτο φιλελευθερισμό, που αδιαφορεί παγερά για το Κοινωνικό Κράτος, υπηρετώντας τους νόμους της Αγοράς.

 

Η καινούργια Νέα Δημοκρατία ασπάζεται τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Οριοθετεί ως κόκκινη γραμμή το κοινωνικό κράτος να μην υπονομευτεί, από τους κανόνες της Αγοράς. Εστιάζει στην Πολιτική Ηθική, αλλά και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Δηλαδή η πολιτική δεν μπορεί να είναι εντελώς αμοραλιστική και το κρίσιμο δεν είναι το πώς θα κατευθύνεται ο λαός, αλλά το πώς θα λύνονται τα προβλήματά του. Ετσι, η Πολιτική δικαιολογεί την ύπαρξή της και δεν είναι αυτοσκοπός. Γιατί το πολιτικό σύστημα οφείλει να κατανοήσει πως, χωρίς Πολιτική Ηθική και χωρίς την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, τα δημοκρατικά πολιτεύματα θα καταρρεύσουν, κάτω από την επίθεση των αγορών. Αν η επίθεση των αγορών, που υπερκέρασαν τα δημοκρατικά πολιτεύματα και τους πολιτικούς με αλαζονεία, υποχρεώνοντάς τους σε εκχώρηση της διακυβέρνησης, επιτύχει με την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τότε θα βιώσουμε την κατάρρευση της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

 

Από το 8ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε υψηλές προσδοκίες. Οφείλουμε ως πολιτικό κόμμα, που εκφράζουμε την πολιτική και κοινωνική ιδεολογία του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού - αφού η εξουσία πηγάζει από τον λαό και ασκείται στο όνομά του και για το συμφέρον του – να απαντήσουμε με την επίλυση των προβλημάτων του. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της πολιτικής εξουσίας και των πολιτικών κομμάτων και το συγκριτικό πλεονέκτημα του δημοκρατικού πολιτεύματος απέναντι στις αγορές.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...