Δελτία Τύπου

06.05.2019 - ΔΤ Δήλωση της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου

 

Αθήνα, 06 Μαΐου 2019 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Δήλωση της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου    

 

    Η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

    «Στην πολιτική μου διαδρομή με χαρακτηρίζουν πολλά. Αυτό που σίγουρα δεν με χαρακτηρίζει είναι να κρύβομαι πίσω από διαρροές. 

    Σήμερα είναι η μέρα που κλείνουμε τους φακέλους των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Ελληνικής Ορμής, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις εκλογές της 26ης Μαΐου για να αντιπροσωπεύσουμε μια διαφορετική ποιότητα και ένα διαφορετικό ήθος της Πολιτικής, το οποίο μεταφράζεται στο ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα και όχι για τις εντυπώσεις. 

    Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στο πολιτικό προσκήνιο τώρα, αντί να συζητείται η καλύτερη πρόταση είτε στο ελληνικό κοινοβούλιο είτε έξω από αυτό στα δημόσια φόρα, ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος πολιτικός εθνικός σχεδιασμός στα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη, συζητούνται ζητήματα τα οποία κινούνται στη σφαίρα της μικροπρέπειας και τα οποία δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν. 

    Ο Κομφούκιος έχει μια απάντηση γι’ αυτό. Λέει ‘‘ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του, ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους’’. Εκείνοι οι οποίοι ενοχλούνται με το ύφος το οποίο εκπέμπουν ορισμένοι πολιτικοί και πραγματικά αποτάσσομαι αυτό το ύφος, θα πρέπει να δείχνουν την ενόχλησή τους με τον ίδιο ζήλο και με τους ίδιους υψηλούς τόνους και με το ύφος στελεχών που ανήκουν στους κόλπους του δικού τους ‘‘κομματικού μαντριού’’. 

    Όσον αφορά το ύφος, λοιπόν, θέλω να πω ότι πολεμάς κάποιον όταν είναι οπλισμένος. Όταν είναι πνευματικά άοπλος το μόνο που κάνεις είναι να διαχωρίζεις τη θέση σου, να διατυπώνεις την άποψή σου και να προχωράς με την δική σου πολιτική πρόταση. 

    Το να κρατήσουμε ομήρους εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι περιμένουν να υπερψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων τις 120 δόσεις, την Κοινωνική Ατζέντα για τους ΑμεΑ, για τους ευαίσθητους, για τους πιο αδύναμους, επειδή κάποιοι, ενδεχομένως, βλέπουν με πρόσκαιρη κομματική ιδιοτέλεια την συγκυρία, να περιμένουν από την Κατερίνα Παπακώστα να κρατήσει ομήρους με την ψήφο της αυτούς τους πολίτες, λανθάνουν. 

    Πολύ περισσότερο, αφού διεγράφην από τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που υπερασπιζόμουν στο βήμα της Βουλής δύο σημαντικά ζητήματα, όπως το θέμα των ΑμεΑ και το θέμα των συντάξεων χηρείας. Δικαιούμαι με ιδιαίτερη ευαισθησία να απευθυνθώ σε όσους επενδύουν στον παρακμιακό πολιτικό τους λόγο, διότι ανήκουν στο χθες, και να τους πω ότι δεν θα με βρουν σύμμαχο. 

    Γι’ αυτό, λοιπόν, αποσυνδέω το ύφος των πολιτικών που εκπέμπεται με τρόπο απαράδεκτο προς τη δημόσια σφαίρα και χαρακτηρίζει τους ίδιους, από την έκφραση εμπιστοσύνης στην Κοινωνική Ατζέντα, σε έναν προγραμματισμό που έχει γίνει επ’ ωφελεία των πολιτών και αυτό το κάνω διακριτό και σαφές. 

    Στις δε ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι θα έχουν μια πολιτική πρόταση από τη Νέα Ελληνική Ορμή, η οποία θα απαντά στο πως επιθυμούμε την Ελλάδα στις σχέσεις της και στη θέση της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια, την ώρα μάλιστα που το 80% των αποφάσεων θα λαμβάνεται εκεί. Λέμε όχι στη μάχη της… μπουγάδας με ατάκες που εξαπολύονται ένθεν κακείθεν της εσωτερικής κομματικής εσωστρέφειας.

    Το Ν.Ε.Ο. προχωρά απευθυνόμενο στους πολίτες δίχως εξαρτήσεις διότι, σύμφωνα με τη δική μας κουλτούρα, πρέπει να κάνεις κάτι καινούργιο εάν θες να δεις κάτι καινούργιο».

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...