Δελτία Τύπου

11.07.2019 - ΔΤ Δήλωση της Προέδρου του ΝΕΟ Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου για τις γερμανικές επανορθώσεις

 

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2019 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Δήλωση της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου

για τις γερμανικές επανορθώσεις    

 

     Με αφορμή την γνωμοδότηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του γερμανικού Κοινοβουλίου για τα ζητήματα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

      «Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια των έξι ανθρώπων εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε την Βόρειο Ελλάδα και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους εκατοντάδες τραυματίες.

      Η σημερινή μέρα είναι αμφίσημη, διότι εκτός από την θλίψη που αισθανόμαστε όλοι για τον τραγικό απολογισμό της φονικής κακοκαιρίας, είναι όμως και μέρα δικαίωσης για την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στην διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

      Η γνωμοδότηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του γερμανικού Κοινοβουλίου είναι περισσότερο από σαφής και καταρρίπτει τον πρόσφατο ισχυρισμό της γερμανικής κυβέρνησης, ότι δηλαδή πρόκειται για ζητήματα που έχουν ‘‘κλείσει’’ στο παρελθόν. Έναν ισχυρισμό που αποτελεί ιστορική ύβρη και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ελλάδας, οι οποίες απορρέουν από τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό και πρέπει να επιλυθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

      Προτρέπω την ελληνική κυβέρηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού συμβουλευτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αξιοποιήσει αμέσως το ‘‘όπλο’’ που μας προσφέρει το γερμανικό Κοινοβούλιο και να προσφύγει στα ευρωπαϊκά φόρα, προκειμένου να διεκδικήσει τις νομικά ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες, αποζημιώσεις. Η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου αποτελεί, άλλωστε, ιστορική και ηθική υποχρέωση της Ελλάδας.

     Θέλω και πάλι να εκφράσω την βαθιά μου οδύνη για την ανθρώπινη τραγωδία στην Χαλκιδική, τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους και να διαβεβαιώσω ότι είμαι δίπλα στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το Πυροσβεστικό Σώμα με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, για την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας».

 

 

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...