Ομιλίες

Παρέμβαση στην Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών για το Πολυνομοσχέδιο με τα Προαπαιτούμενα Μέτρα στις 20.5.2016

Ευχαριστώ πολύ κ. πρόεδρε. Εχθές ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Σταθάκης έκαναν δύο ερωτήματα  προς την πλευρά κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία θεωρώ τουλάχιστον ως σοφίσματα. Εδώ είναι ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Σταθάκης. Λέγοντας πρώτον ο κύριος Σταθάκης: Εσείς στη Ν.Δ. δεν θέλετε να κλείσει η αξιολόγηση; Ήταν κάπου και πρωτοσέλιδο μετά γιατί ήταν η ατάκα της χρονιάς,για να μην πω του αιώνα.

 Και το δεύτερο: Μας ρώτησε χθες στην επιτροπή ο κ. Τσακαλώτος αν ξέρουμε τι είναι το κόστος ευκαιρίας αναλογιζόμενοι και οι δύο ότι θα πρέπει αυτά τα δύο ζητήματα να τα απαντήσουμε εμείς.

Ακούστε κύριοι της κυβέρνησης και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας: Θα ξεκινήσω από το δεύτερο. Το κόστος ευκαιρίας σημαίνει ότι θυσιάζω ένα αγαθό για την παραγωγή κάποιου άλλου αγαθού. Για να δούμε όμως εσείς τι αγαθά θυσιάζετε για να παράγετε τι; Το τι με ερωτηματικό είναι το ζητούμενο. Τι θυσιάζετε εσείς; Αν πιστέψω τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας μας το κόστος της διαπραγμάτευσης- δεν το λέω εγώ, το λέει ο κεντρικός τραπεζίτης- αυτή τη διαπραγμάτευση την οποία έκανε ο κ. Βαρουφάκης μας κόστισε και το πληρώνουμε 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα του κόστους ευκαιρίας το οποίο μας απηύθυνε εχθές- τόλμησε να μας απευθύνει εχθές- ο κ. Τσακαλώτος.

Τι άλλο αγαθό θυσιάζεται προκειμένου να παραχθεί κάτι άλλο; Για να δούμε αν παράγεται τελικώς. Θυσιάζεται η ελληνική οικογένεια, θυσιάζεται η χώρα. Ένας αιώνας δέσμευσης του συνόλου της κρατικής οντότητας, διότι κρατική οντότητα εκτός από την δημόσια διοίκηση, τις ένοπλες δυνάμεις, το δικαστικό σώμα είναι και η ακίνητη περιουσία της χώρας. Αν δεν έχεις την ακίνητη περιουσία της χώρας την ευελιξία ως status κρατική οντότητα- έτσι δεν είναι κύριε Καρρά, κύριε συνάδελφε- αν δεν έχεις την ευελιξία να την διαχειριστείς, να λάβεις αποφάσεις ως κυρίαρχο κράτος παύεις να είσαι κυρίαρχο κράτος. Άρα λοιπόν το κόστος ευκαιρίας αγαπητοί συνάδελφοι της κυβέρνησης που τολμάτε, που έχετε το θράσος, που δεν κοκκινίζετε να μας απευθύνετε, ποιο είναι; Ότι θυσιάζετε τα πάντα και τον αέρα που αναπνέει ο ελληνικός λαός προκειμένου να παραχθεί ποιο αγαθό; Γιατί κόστος ευκαιρίας κατά τον κ. Τσακαλώτο είναι βασική έννοια της οικονομίας, σημαίνει να παραχθεί κάτι άλλο. Τι παράγεται; Παράγεται ευημερία; Παράγεται πλούτος; Παράγεται ανάπτυξη; Παράγεται προοπτική;

Προς το παρόν δεν φαίνεται να παράγετε τίποτα από την χώρα, διότι τα πάντα αποδίδονται σε τρίτους. Μας είπε ο κ. Σταθάκης και το είπε έτσι πολύ χαλαρά, και εγώ απόρησα λέγοντας πως είτε ο άνθρωπος δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή ζούσε σε κάποια άλλη πραγματικότητα ή δεν μετείχε στην όλη διαπραγμάτευση για να τολμά να ρωτά. Είπε, μα δεν θέλει η Ν.Δ. να κλείσει η αξιολόγηση, σοβαρά μιλάμε; Να θυμίσω ότι με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν περνούσε αυτό το πακέτο της φόρο-λαίλαπας, την φόρο-καταιγίδας, της πολιτικής απαξίωσης της Κυβέρνησης την οποία την μετέτρεψαν σε «Yes Men» οι οποίοι είπαν σε όλα, Ναι, δεν περνούσε στην προηγούμενη Κυβέρνηση αυτό το πακέτο και γι' αυτό δεν έκλεινε η αξιολόγηση.

Άρα, η ποιοτική διαφορά της δικής μου παράταξης και να μιλήσω δίνοντας μία πλήρη απάντηση στον κ. Σταθάκη, για την αξιολόγηση για το αν το θέλουμε ή όχι είναι ότι η αξιολόγηση ως τίτλος, μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά αξιολόγηση όπως να είναι, με όποιους όρους και με οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ποτέ. Άρα, λοιπόν, στον τίτλο συμφωνούμε, αλλά δεν συμφωνούμε πουθενά αλλού. Και η απόδειξη για το τι είδους αξιολόγηση κλείνεται και επιτυγχάνεται, είναι ότι βρίσκεστε στα έδρανα της Κυβέρνησης, έφυγαν οι προηγούμενοι οι οποίοι αν τολμούσαν, αλλά δεν θέλαμε, δεν ήταν θέμα τόλμης, να περάσουν τα μέτρα τα οποία εσείς μας φέρνετε σήμερα, όπου τι κάνετε; Άκουσον - άκουσον, έλεος κύριοι συνάδελφοι, περικόπτεται κανονικά τις κύριες συντάξεις.

Με την επιστροφή που ζητάτε μέσω του ΕΚΑΣ, από 100.000 συμπολίτες μας, επειδή αλλάξατε τα εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή, από τις 15.380,90 ευρώ που πέρυσι ήταν τα εισοδηματικά κριτήρια, πήγαμε στα 11.000 ευρώ, με αποτέλεσμα, ακούστε, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων να έχει μείωση αυτή την στιγμή της τάξεως από 23% έως 52,5%. Κάνατε κανονική περικοπή κύριων συντάξεων, άρα, λοιπόν, η ποιοτική διαφορά είναι προφανής. Αν λοιπόν είσαστε υπερήφανοι για ένα νομοσχέδιο το οποίο για πείτε μου κ. Τσακαλώτε και σας ρωτώ με καλή πίστη, πώς προστατεύεται το ελληνικό κόσμημα; Πώς προστατεύεται το ελληνικό χαλί; Πώς προστατεύεται την ελληνική ζυθοποιία; Πώς προστατεύεται τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική παραγωγικότητα;

Μιλάμε για παραγωγή, μιλάμε για πρωτογενή τομέα, απαντήστε μου με ποιους τρόπους με το πολυνομοσχέδιο έτσι όπως το έχετε συμφωνήσει ετούτο εδώ, προστατεύεται. Να σας θυμίσω ότι ο σολομός από τις χώρες που τον έχουν, προστατεύεται. Να σας θυμίσω ότι το ουίσκι και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, από τις χώρες οι οποίες το παράγουν, προστατεύεται. Να σας θυμίσω ότι τα προϊόντα τα οποία παράγουν οι άλλες χώρες, Γερμανία, οι βόρειες χώρες κ.λπ., προστατεύονται. Πώς προστατεύεται εσείς τους Έλληνες παραγωγούς και με ποιον τρόπο; Και ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, δεν μου λέτε, έχετε οικολόγους στην κυβέρνησή σας, το υβριδικό αυτοκίνητο-όχημα, υποτίθεται ότι βοηθάει στο να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον, σωστά;

Τότε γιατί του βάζετε τέλος ταξινόμησης, ενώ πριν, επί δικής μας κυβερνήσεως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν ατελώς; Ακούστε, δεν είστε σοβαροί, είστε ανεύθυνοι και εν πάση περιπτώσει, τελειώνετε με το παραμύθι της ευαισθησίας της Αριστεράς, διότι περικόπτεται και από τα χαμηλά νοικοκυριά. Στην σταθερή τηλεφωνία γιατί βάλατε φορολογία; Δεν ξέρετε ότι στα οικονομικά όπου και οι πρωτοετείς φοιτητές το γνωρίζουν και συνηθίζουμε να λέμε, ότι οι φόροι σκοτώνουν φόρους; Φόροι, φόροι, φόροι, το κόστος ευκαιρίας σας; Η παραμονή σας στην εξουσία, η συνείδησή σας αργότερα δεν ξέρω αν σας ελέγξει, το βέβαιο είναι ότι όλα αυτά που ζητάτε από τον ελληνικό λαό θα τα πάρετε σε είδος στις εκλογές. Σας ευχαριστώ.

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...