Ομιλίες

Ομιλία της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στα Εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018)

« Σας ευχαριστώ. Πανοσιολογιότατε, χαιρετίζω τη φυσική Ηγεσία και τους επιτελείς. Τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, τους καλούς συναδέλφους που παρίστανται εδώ. Τον κ. Γενικό Γραμματέα τον γνωρίζετε όλοι , αλλά και τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες που έρχεσθε σήμερα εδώ να στηρίξετε τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι ένα καλό δείγμα ότι το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, Όλγα μου, συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή πάρα πολύ κόσμο. Αυτό δείχνει ότι η κοινωνική αστυνόμευση, δηλαδή το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας σιγά σιγά  εμπεδώνεται στις καρδιές των πολιτών.

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς πρέπει να είναι ο πιο δημοφιλής θεσμός κι εμείς ως νέα πολιτική Ηγεσία θα φροντίσουμε ακόμη περισσότερο γι’ αυτόν τον θεσμό, έτσι ώστε το υπέρτατο αγαθό για να μπορεί αυτό που γράφεται εδώ, «Η Ελληνική Δημοκρατία» κι από κάτω «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» να υπηρετήσει την ασφάλεια, η οποία είναι προϋπόθεση, είναι προαπαιτούμενο της ποιότητας ζωής των πολιτών και είναι και η προϋπόθεση και ο θεμελιώδης λίθος για την πολυπόθητη ανάπτυξη που σ’ αυτήν εδώ την πρωτοφανή για τη συμμετοχή της 83ηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως κορυφαίο θεσμό πια της Χώρας, από την πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όχι μόνο από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αλλά η Θεσσαλονίκη μας πρέπει να γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, να κυριαρχήσει στην οικονομική, στην πολιτιστική ζωή της περιοχής και των γειτόνων.

Συγκεντρώνει λοιπόν τα φώτα, διότι φέτος πραγματικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εμπιστεύονται, με τους επενδυτές τους και με την παρουσία τους τη χώρα μας και εμείς, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, με ηρεμία, με ψυχραιμία, με συνεργασία με όλους, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε αυτό το οποίο είναι το «μότο» μας, δηλαδή «Προστατεύουμε και Υπηρετούμε τον Πολίτη».

 

 

Παράλληλα, πριν κλείσω και εγώ αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό, θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί δίνεται μία τεράστια σημασία, σε κάτι το οποίο και από το Υπουργείο Υγείας είχαμε δώσει έμφαση και είχα την αρμοδιότητα, στο ζήτημα των ναρκωτικών.

Στο να μπορέσουμε να απεξαρτήσουμε από εξαρτήσεις, κυρίως τους νέους ανθρώπους, να τους στηρίξουμε στην προσπάθεια και εκεί οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, οι εκπαιδευμένοι με γνώση και με επιστημονική κατάρτιση, να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και το Υπουργείο Υγείας και τα συναρμόδια υπουργεία και το Υπουργείο Παιδείας και αυτό είναι ένα στοίχημα για εμάς.

Καλή δουλειά λοιπόν, τα εγκαίνια αυτά σηματοδοτούν το γύρισμα μιας νέας σελίδας. Θα υπηρετήσουμε τον πολίτη με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρετώντας την πατρίδα, υπηρετώντας τη σημαία, ομνύοντας στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας.

Καλή δουλειά, καλή επιτυχία και να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αισθανθεί ο πολίτης ασφαλέστερος αλλά και ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης και οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, ασφαλέστεροι επίσης.

Καλή δουλειά λοιπόν.»

Επισκεφθείτε μας...

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

 
 

Επισκεφθείτε...